Președintele Serbiei, avertisment fără precedent: „Următoarele șase luni vor fi cele mai dificile pentru toată Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial!”

Președintele Serbiei, avertisment fără precedent: „Următoarele șase luni vor fi cele mai dificile pentru toată Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial!”
Președintele Serbiei, avertisment fără precedent: „Următoarele șase luni vor fi cele mai dificile pentru toată Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial!” / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 15/09/2022, 15:24

Criza energetică dă peste cap planurile tuturor și produce frisoane în fiecare societate din Europa. Iar dacă mai vin și avertismente teribile din partea politicienilor, așa cum este cel lansat de președintele Serbiei, atunci panica pune stăpânire pe fiecare națiune în parte.

Aleksandar Vucici, liderul de la Belgrad, s-a adresat Parlamentului cu ocazia unei ședințe speciale.

Cu aceasta ocazie, el a afirmat că întreaga Europă, nu doar poporul sârb, trebuie să se pregătească de cele mai grele șase luni care au fost de la terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial!

Ședință maraton în Parlamentul sârb

Timp de două zile, șeful statului sîrb a participat la o sesiune specială a Parlamentului, dedicată situației din Kosovo.

Cu această ocazie, în discursul său de la finalul reuniunii parlamentare, Vucici a făcut referire și la criza energetică teribilă care a lovit întreaga planetă. Pentru europeni, a afirmat președintele sârb, „următoarele șase luni și jumătate, până la 31 martie, vor fi cele mai dificile după cel de-Al Doilea Război Mondial! În orice caz, acesta va fi unul dintre cei mai grei ani pentru poporul sârb, pentru Serbia și cetățenii săi, din 1945 și până în prezent”.

Ca parte a unui program de pregătire pentru criza energetică, Serbia anunță că a reușit să stocheze 663 de milioane de metri cubi de gaz în depozitul subteran de la Banatski Dvor, plus în capacitățile închiriate din Ungaria. „Ar trebui să fie suficient pentru două luni”, a spus Vucici.

Trebuie precizat că Serbia primește gaz din Rusia, la fel ca vecina Ungaria.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase