Primul „decret” al Regelui Charles al III-lea: prințul Harry, exilat!

Primul „decret” al Regelui Charles al III-lea: prințul Harry, exilat!
Primul „decret” al Regelui Charles al III-lea: prințul Harry, exilat! / Sursa FOTO: twitter.com/RoyalFamily
Publicat: 24/09/2022, 14:14

Regele Charles al III-lea nu are de gând să facă niciun pas în spate în „războiul” pe care deja îl duce cu fiul său, prințul Harry, și mai ales cu soția acestuia, Meghan Markle. Noul suveran al Marii Britanii arată că poate fi și nemilos, după cum scrie The Daily Beast.

Astfel, potrivit sursei citate, se pare că primul „decret” al Regelui Charles al III-lea va viza „exilarea” prințului Harry din Regatul Unit!

Legătura cu criza din 1936

The Daily Beast arată că fiul Reginei Elisabeta a II-a are de gând să urmeze scenariul crizei provocate în 1936 de abdicarea lui Edward al VIII-lea. După acea decizie, care a șocat Marea Britanie, Edward și soția lui au fost obligați să trăiască pentru tot restul vieții în afara granițelor Regatului Unit!

„Maniera în care a tratat familia regală abdicarea a făcut ca fostul rege și consoarta sa să fie priviți de aproape toți britanicii ca niște oameni mărunți, nedemni de încredere și chiar trădători. A fost o operațiune măiastră, la care a lucrat neobosită mai ales Regina Mamă”, a povestit o sursă de la Buckingham.

Altcineva, fost angajat al Palatului, a spus că discursul regelui la urcarea pe tron, nu a fost nicidecum o împăcare cu fiul său. De fapt, el le-a întins o ramură de măslin lui Harry și Meghan, dar i-a încurajat „să-și clădească o nouă viață peste Ocean”. Cu alte cuvinte, să nu-i afecteze domnia prin vizite frecvente în UK!

Harry și Meghan, la cuțite cu Casa Regală britanică

Ce doi, prințul Harry și Meghan Markle, vor sta la încoronarea lui Charles al III-lea în spate, primind locuri lângă prințesele Beatrice și Eugenie, așa cum s-a întâmplat și la înmormântarea reginei. Charles adoptă linia regretatei sale mame în relația cu răzvrătiții Coroanei: „Vă iubesc, sigur că sunteți membri ai familiei regale, dar v-ați hotărât ce vreți să faceți, vă sprijin cu totul, însă este decizia voastră!”.

Cu alte cuvinte, nici vorbă de o posibilă continuare în serviciul public regal, de reprezentanți ai monarhiei britanice, așa cum își imaginau și sperau cei doi.

Că relațiile sunt reci, o dovedește și gestul prințului Harry, de a ignora invitația tatălui său să ia cina la Balmoral, în seara decesului Reginei Elisabeta. Atunci, ducele de Sussex s-a simțit jignit fiindcă lui Meghan i s-a refuzat accesul pe domeniul Balmoral și a preferat să fugă, cu o cursă de linie, spre Londra, în loc să rămână alături de tatăl și fratele său.

Prințul Harry și Meghan Markle, fosta vedetă din filmul „Suits”, au criticat constant Casa Regală britanică în interviurile din presa americană, aducând inclusiv acuzații de rasism! Acum, cei doi trăiesc pe coastele Californiei, în America.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase