Principalele declarații ale lui Barack Obama la convenția democrată: „Drumul pe care noi îl propunem este poate mai dificil, dar el ne va duce către o lume mai bună”

Principalele declarații ale lui Barack Obama la convenția democrată: Drumul pe care noi îl propunem este poate mai dificil, dar el ne va duce către o lume mai bună
Publicat: 28/09/2012, 15:02
Actualizat: 29/09/2012, 00:47

Președintele american, Barack Obama, și-a susținut joi seara discursul de învestitură la convenția democrată de la Charlotte (North Carolina, sud-est), relatează AFP, prezentând principalele declarații ale acestuia.

ALEGERI

„În cele din urmă, atunci când veți lua acest buletin de vot, vă veți afla în fața celei mai clare alegeri de o generație”.

„În anii care vor veni, vor fi luate decizii mari la Washington, cu privire la locurile de muncă și economie, impozite și deficite, energie și educație, război și pace, decizii care vor avea consecințe enorme asupra vieților noastre și ale copiilor noștri în deceniile următoare”.

„În cazul fiecărui dosar, alegerea voastră nu va fi doar o alegere între doi candidați sau două partide. Va fi o alegere între două căi diferite pentru Statele Unite”.

SPERANȚA

„Prima dată când am vorbit în fața convenției în 2004 eram mai tânăr, eram un candidat la Senatul din Illinois care vorbea despre speranță”.

„Opt ani mai târziu, această speranță a fost pusă la încercare. De costul războiului, de una dintre cele mai grave crize economice din istoria noastră și de blocajul politic care ne-a făcut să ne întrebăm dacă mai este posibil să fim la înălțimea problemelor epocii noastre”.

ECONOMIE

Depășirea crizei va însemna un „efort comun, o responsabilitate partajată și genul de experimente îndrăznețe și persistente pe care Franklin Roosevelt le-a făcut în timpul singurei crize care a fost mai rea decât cea actuală”.

„Dar știți … problemele noastre pot fi rezolvate. Putem fi la înălțimea dificultăților. Drumul pe care noi îl propunem este poate mai dificil, dar el ne va duce către o lume mai bună”.

SOCIETATE

„Dacă abandonați ideea că opțiunea voastră poate face diferența, atunci alte voci vor veni să umple acest gol: lobbyiștii și apărătorii unor interese specifice, oameni care încearcă să cumpere aceste alegeri cu cecuri de zece milioane de dolari, politicieni de la Washignton care vor să decidă cu cine aveți dreptul să vă căsătoriți sau să controleze alegerile pe care femeile trebuie să le facă ele însele”.

„Puteți face în așa fel încât toate acestea să nu se producă. Voi singuri aveți puterea să ne faceți să mergem înainte”.

DIPLOMAȚIE

„Poate că nu suntem pregătiți pentru diplomația cu Beijingul dacă nu putem merge la Jocurile Olimpice organizate de ei fără să ne insultăm aliatul cel mai apropiat”.

„Nu califici Rusia drept inamicul numărul unu, în loc de Al-Qaida, decât dacă ești blocat într-o mentalitate a Războiului Rece”.

„Adversarul meu a declarat că a fost tragic să se pună capăt războiului in Irak și ne spune cum intenționează el să pună capăt războiului din Afganistan. Am făcut acest lucru și îl voi face în continuare”.

MEDIU

„Da, proiectul meu este de a continua reducerea poluării cu gaze de seră care încălzesc planeta noastră, deoarece schimbarea climatică nu este un mit”.

„Să ai din ce în ce mai multă secetă, inundații și incendii de pădure nu este o glumă. Este o amenințare pentru viitorul copiilor noștri”.

FAMILIA

„Michelle, te iubesc atât de mult. În seara precedentă cred că toată țara a văzut cât de norocos sunt. Malia și Sasha, voi mă faceți atât de mândru … Dar nu vă faceți iluzii, veți merge la școală mâine”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Improvizația care aduce moartea. Românii cad victime pe capete
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun