Principalul candidat al opoziției a recunoscut victoria lui Recep Erdogan în scrutinul prezidențial turc

Principalul candidat al opoziției a recunoscut victoria lui Recep Erdogan în scrutinul prezidențial turc
Publicat: 25/06/2018, 08:13
Actualizat: 25/03/2019, 19:24

„Admit că Erdogan a câștigat scrutinul”, a declarat Muharrem Ince, potrivit postului HaberTurk TV.

Candidatul opoziției nu a recunoscut imediat victoria lui Erdogan în scrutinul de duminică, cerând inițial observatorilor trimiși de partidul său să nu părăsească secțiile de votare. El a denunțat nereguli electorale, semnalând că nu au fost numărate toate buletinele de vot.

Recep Tayyip Erdogan, susținut de Partidul Dreptății și Dezvoltării (AKP, dreapta/conservator), a obținut 52,5% din voturi, arată rezultatele anunțate după numărarea a 99.1% din buletinele de vot.

Principalul adversar al lui Recep Erdogan, Muharrem Ince, unul dintre liderii Partidului Popular Republican (CHP, centru-stânga), a obținut 30,7%.

Alianța Populară – alcătuită din formațiunea lui Recep Erdogan, Partidul Dreptății și Dezvoltării (AKP, dreapta/conservator), și Mișcarea Naționalistă (MHP, dreapta) – se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar, cu 53,6% din voturi. Pe locul al doilea se poziționează coaliția formată de Partidul Popular Republican (CHP, centru-stânga) cu formațiunile IYI, SP și Partidul Democrat, obținând 34%, anunță agenția de presă Anadolu.