Principalul suspect în cazul răpirii unei fetițe în 2007, primele declarații după 13 ani de la dispariția copilei: Procurorii să demisioneze – FOTO

Principalul suspect în cazul răpirii unei fetițe în 2007, primele declarații după 13 ani de la dispariția copilei:  Procurorii să demisioneze - FOTO
Madeleine „Maddie” McCann a dispărut în 2007, în timp ce se afla în vacanță cu familia ei, în Portugalia / Sursă FOTO: Profimedia Images
Publicat: 14/06/2021, 15:04

Christian B, principalul suspect în cazul dispariției lui Madeleine McCann, susține într-o scrisoare adresată mediei germane că procurorii „persecută o persoană inocentă” și le solicită acestora să își dea demisia. 

Principalul suspect în cazul dispariției lui Madeleine McCann, Christian B, a făcut primele declarații de când procurorii îl consideră vinocat de răpirea fetei, potrivit The sun.

Violatorul condamnat, în vârstă de 44 de ani, și delincventul găsit vinovat de întreținerea relațiilor sexuale cu copii a trimis o scrisoare presei germane în care califica ancheta împotriva sa drept drept un „scandal”. Acesta i-a atacat pe anchetatorii implicați în caz, spunând că „ar trebui să demisioneze” și că „persecută o persoană nevinovată”, relatează The Sun.

Bărbatul le cere procurorilor să demisioneze

Anul trecut, procurorii din Germania l-au identificat pe Christian B drept principalul suspect în cazul dispariției lui Madeleine, care a susținut că au „dovezi concrete” că ar fi murit.

Suspectul comentează public pentru prima dată cazul lui Madeleine, care a dispărut brusc dintr-un apartament din Praia da Luz, Portugalia în mai 2007, în timp ce se afla cu familia în vacanță. Aceasta se afla în stațiune alături părinții ei Kate și Gerry și cei doi frați mai mici.

În ciuda diferitelor raportări cu privire la apariția fetei dispărute la vârsta de 4 ani în diferite locuri de pe glob, nu a fost identificată nicio dovadă concretă. Procurorii din Germania sunt convinși că este moartă și susțin că au dovezi împotriva lui Christian B.

Suspectul îi acuză pe procurori de „campanie scandaloasă” împotriva lui

„Identificarea publică a unui acuzat este un lucru. Ceva complet diferit – și anume, este un scandal incredibil – atunci când un procuror public începe o campanie publică de prejudecăți înainte de deschiderea unui proces. Libertatea de exprimare nu este un drept de bază prin care fiecare spune și scrie ceea ce dorește. Libertatea de exprimare nu protejează majoritatea. Protejează minoritatea. Nu protejează cele mai logice, mai convingătoare sau mai populare opinii, ci mai degrabă poziția din exterior”, a susținut acuzatul în scrisoare.

De asemenea, Christian B îi îndeamnă pe procurorii care se ocupă de cazul lui să demisioneze din funcții.

Fac apel către procurorii din Brunswick, Wolters și (Ute) Lindemann, să demisioneze din funcțiile lor. Amândoi ies în evidență și dovedesc la nivel mondial, prin condamnarea mea arbitrară din trecut și prin campania lor scandaloasă de pre-negare în prezent împotriva mea, ca persoană nevinovată, că nu sunt potriviți drept avocați pentru poporul german onest și de încredere și fac de rușine justiția”, mai transmite principalul suspect în cazul dispariției lui Madeleine.

Suspectul execută în prezent șapte ani de închisoare pentru violarea unei femei în vârstă în 2005, în aceeași stațiune portugheză din care a dispărut Madeleine. Scrisoarea nu oferă alibi despre locul în care se afla când a dispărut Madeleine și nu face referire la durerea prin care trec părinții ei.

Principalul suspect în cazul răpirii unei fetițe în 2007, primele declarații după 13 ani de la dispariția copilei: Procurorii să demisioneze - FOTO
Părinții fetiței dispărute, Kate și Gerry, fac un apel către public pentru găsire fetiței lor, în timp ce țin în mână o fotografie care ilustrează cum ar putea arăta fata la vârsta de 9 ani / Sursă FOTO: PRofimedia Images

Christian B nu a fost acuzat în mod oficial în instanță

„Practic s-a săturat de felul în care este tratat de sistemul judiciar german. A fost identificat public de către procuror ca principalul suspect și totuși nu a fost acuzat și nici nu i s-au arătat nicio dovadă pe care autoritățile susțin că o au împotriva sa. Este de părere că ar trebui fie să răspundă pentru ceea ce fac, fie să tacă. Nu este corect modul în care este tratat. Ce s-a întâmplat cu nevinovat până la proba contrarie, ceea ce este un principiu fundamental?”, a declarat o sursă apropiată bărbatului.

Hans Christian Wolters, care conduce ancheta, a declarat că echipa sa este „mulțumită” de modul în care au progresat lucrurile în ultimul an.

„Sperăm să putem rezolva dispariția lui Madeleine McCann, deși acest lucru va dura câteva luni. Suntem mulțumiți de răspunsul la apelul nostru pentru găsirea martorilor. Dar, din păcate, nu la toate întrebările noastre s-a răspuns”, a declarat procurorul care conduce ancheta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi