Prințul Harry, declarații explozive! Discriminarea rasială, inoculată prin educația primită la Curtea Regală britanică!

Prințul Harry, declarații explozive! Discriminarea rasială, inoculată prin educația primită la Curtea Regală britanică!
Prințul Harry, declarații explozive! Discriminarea rasială, inoculată prin educația primită la Curtea Regală britanică! / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 26/10/2020, 20:53

Prințul Harry face noi declarații explozive, de data aceasta referitoare la discriminare. „Discriminarea inconștientă”, cum a numit-o Harry, a fost rodul unei educații primite la Curtea Regală britanică, lucru de care prințul și-a dat seama abia după căsătoria cu Meghan Markle.

Activistul de culoare Patrick Hutchinson a smuls de la prințul Harry cutremurătoarea mărturisire despre rasismul inoculat prin educația primită la Curtea Regală britanică.

Prințul Harry, declarații explozive! „Discriminarea inconştientă, din punctul meu de vedere…”

Prinţul Harry a mărturisit că a avut nevoie de mai mulţi ani pentru a-şi da seama că prejudecăţile rasiale inconştiente există. El susțin că a înţeles asta abia după ce a văzut lucrurile din perspectiva soţiei Meghan.

În timpul discuțiilor purtate cu Patrick Hutchinson, prințul Harry i-a mărturisit că-l vede asemenea unui „înger păzitor” protejându-i pe toţi cei prezenţi la demonstraţiile din Londra (vara lui 2019, acolo unde Hutchinson a participat). Ambii au recunoscut că mai sunt încă multe lucruri de făcut pentru a înfrânge discriminările de orice tip.

Discriminarea inconştientă, din punctul meu de vedere, după educaţia şi creşterea de care am avut parte, nu ştiam ce anume înseamnă. Nici nu ştiam că poate exista”, a spus prinţul Harry. „Iar apoi, oricât de trist ar fi să o spun, am avut nevoie de mulţi, mulţi ani ca să înţeleg, în special după ce m-am pus pentru o zi sau o săptămână în locul soţiei mele”, a adăugat el. Tatăl lui Meghan Markle este caucazian, iar mama ei este afro-americană.

Printul Harry şi Meghan, ducele şi ducesa de Sussex, au luat atitudine de multe ori pe teme rasiale după ce au renunţat la atribuţiile lor de membri ai familiei regale britanice la sfârşitul lunii martie. Cei doi s-au mutat în California.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase