Prințul William a acordat, pentru prima dată în cariera sa regală, titlul de cavaler

Prințul William a acordat, pentru prima dată în cariera sa regală, titlul de cavaler
Publicat: 18/10/2013, 20:14
Actualizat: 29/03/2019, 13:27

Prințul William a trăit joi una dintre cele mai importante zile din cariera sa regală, când i-a revenit rolul de a acorda 88 de distincții, printre care și titlul de cavaler, la una dintre cele 25 de ceremonii de învestitură care au loc la palatul Buckingham în fiecare an, informează people.com.

Prințul William a înlocuit-o pe bunica sa, regina Elizabeth, semn că rolul formal al viitorului rege în familie a crescut după încheierea serviciului militar, în septembrie.

Îmbrăcat în uniforma sa de ceremonii, prințul William a intrat în marea sală de bal de la palatul Buckingham din Londra, fiind întâmpinat de doi ofițeri Gurkha.

În fața familiilor și a prietenilor celor 88 de persoane care urmau să primească diferite distincții, prințul William a stat drept, ținându-și mâinile pe lângă corp, în timp ce era intonat imnul național „God Save the Queen”.

Prima distincție i-a fost oferită profesorului Nicola Cullum, pentru implicarea sa în cercetarea și îngrijirea medicală.

Primul mare moment al evenimentului nu a trecut însă fără o mică stângăcie. „Medalia mea a căzut imediat”, a declarat Cullum, profesor de asistență medicală la Universitatea din Manchester. „Sunt sigură că a fost vina mea. Cred că a fost modul în care am făcut reverența”, a completat Cullum.

A urmat o altă sarcină destul de complicată pentru prințul William. Luând sabia regelui George al VI-lea, William a făcut prima sa învestitură. Kenneath Gibson a fost învestit în rang de cavaler pentru serviciile aduse educației. Același titlu i-a fost atribuit lui Anthony Salz. De asemenea, membri ai forțelor armate, ofițeri ai poliției, funcționari publici și persoane care se implică în acte de caritate au primit diverse distincții. O femeie a fost decorată pentru „implicarea sa în protejarea veverițelor roșii din Isle of Wight”.

Pentru a arăta implicarea în sarcinile sale regale, William, care va sărbători botezul fiului său, prințul George, pe 23 octombrie, și-a pus amprenta personală asupra ceremoniei. La sosirea fiecărui premiant, prințul William a făcut un pas în față, a zâmbit și a stat de vorbă cu el. La final, s-au despărțit cu o strângere de mână.

Cel mai de seamă premiant a fost jucătorul de tenis Andy Murray. Când a mers să primească medalia, prințul William – un fan înfocat al sporturilor – a zâmbit, cei doi vorbind preț de un minut.

„M-a întrebat în legătură cu operația la spate pe care am făcut-o recent, în urmă cu câteva săptămâni, și cum mă simt după Wimbledon”, a declarat Murray după ceremonie. „L-am tachinat un pic, pentru că el mi-a trimis un bilet înainte de Wimbledon pentru a-mi ura succes și soția sa mi-a scris o scrisoare, după. Scrisul său era frumos și i-am spus cât de fantastic este în comparație cu al lui”.

„Părea foarte relaxat astăzi”, a adăugat Murray, despre prințul William.

Prințul William este al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii după tatăl său, prințul Charles.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase