Profilul straniu al femeii care a deschis focul la sediul YouTube. Se plângea că are prea puține vizualizări și acuza un adevărat „sabotaj”. „Vei crește doar dacă vor ei!”

Profilul straniu al femeii care a deschis focul la sediul YouTube. Se plângea că are prea puține vizualizări și acuza un adevărat „sabotaj. „Vei crește doar dacă vor ei!
Publicat: 04/04/2018, 12:24

Nasim Aghdam avea 39 de ani și a criticat deseori rețeaua YouTube, care ar fi „devalorizat” unele canale. Mai mult, atacatoarea a suspectat că platforma o „sabotează” și acesta ar fi motivul pentru care are mai puține vizualizări la clipurile video.

Aghdam era implicată într-un fel de discurs politic acid, scrie Business Insider. „Fiți atenți! Dictatura există în toate țările, sub toate formele!”, avertiza aceasta pe un site.

Pe de altă parte, contul ei de Instagram avea 16.000 de urmăritori, înainte să fie închis. „Pe YouTube nu există o oportunitate egală de creștere, vei crește doar dacă vor ei!”, a mai comentat femeia care a deschis focul la sediul YouTube.

Înainte de a pune la cale actul violent, Aghdam, rezidentă în San Diego, s-a deplasat din California de Sud în San Bruno. Femeia a rănit trei oameni și apoi s-a sinucis, folosind un pistol. O a patra persoană a suferit răni care nu au fost provocate de arma respectivă. Marți, anchetatorii au presupus că incidentul armat a avut loc după o ceartă între femeia respectivă și iubitul ei, care lucrează la YouTube. Aceasta nu ar fi avut legătură cu nicio rețea teroristă internațională.

Ulterior, poliția din San Bruno a prezentat o declarație, în care arată că investighează în continuare motivația acestui act criminal. „Nu există niciun indiciu care să arate că agresoarea le cunoștea pe victimele respective sau că a vizat pe cineva în special”, au declarat polițiștii.

Mai multe surse din presa americană au precizat că Aghdam a dispărut cu câteva zile înainte de atacul asupra sediului YouTube. De exemplu, Mercury News, o publicație din San Jose, a scris că tatăl femeii, Ismail Aghdam, s-a plâns că femeia era tristă.

„Ea a spus că YouTube „a oprit totul” și era foarte furioasă”, a declarat Ismail Aghdam.

Atac la sediul YouTube

(Teodora Marinescu, Mediafax)

Cel puțin cinci persoane au fost rănite într-un atac armat produs marți după-amiază (în cursul nopții de marți spre miercuri, ora României) la sediul companiei online YouTube, în orășelul San Bruno, situat în statul California, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate americane, a transmis Mediafax.

O femeie, presupusul autor al atacului armat comis la sediul companiei online YouTube a murit, anunță surse din cadrul serviciilor de securitate americane citate de postul CNN.

Conform surselor citate, femeia care a comis atacul armat a fost găsită moartă, având răni produse prin împușcarea cu o armă de foc.

Nu se știe dacă s-a împușcat singură sau a fost împușcată de agenții poliției.
Advertisement

Cel puțin cinci persoane au fost rănite într-un atac armat produs marți după-amiază (în cursul nopții de marți spre miercuri, ora României) la sediul companiei online YouTube, în orășelul San Bruno, situat în statul California, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate americane.

Poliția din San Bruno a confirmat incidentul armat, precizând că atacatorul este încă în libertate. Autoritățile au recomandat evitarea zonei din jurul sediului companiei care administrează platforma video YouTube, situată pe bulevardul Cherry din San Bruno, în Silicon Valley.

Primarul din San Bruno, Connie Jackson, a declarat la circa o oră de la producerea atacului armat, pentru postul KTVU, că situația este „relativ sigură”.

La Spitalul Stanford au fost transportați cinci pacienți, a declarat Lisa Kim, un purtător de cuvânt al unității medicale, informează cotidianul The Guardian și postul Fox News.

Autoritățile americane au avertizat cetățenii să evite zona din apropierea sediului companiei Youtube din nordul Californiei, marți, după ce au fost auzite mai multe focuri de armă, relatează site-ul postului BBC.

Ambulanțele au ajuns deja la fața locului. Compania Google, care deține platforma YouTube, a informat că a pornit o investigație privind „incidentul armat”.

Mai mulți angajați au anunțat că o persoană înarmată încă se aflî în zonă, însă acest lucru nu a fost confirmat încă.

Un angajat al platformei YouTube, Todd Sherman, a informat pe contul său de Twitter că oamenii au încercat să fugă din clădire.

Presa locală a relatat că persoana înarmată ar fi o femeie.

Spitalul General din San Francisco a informat că oferă ajutor medical mai multor persoane implicate în incident. Nu există încă mai multe detalii privind starea lor.

Aproximativ 1.700 de oameni lucrează în sediul YouTube. Compania Google a anunțat că „lucrează cu autoritățile” și că vor oferi mai multe informații pe parcurs.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic