PROGRAMUL RABLA pentru AVIOANE și ELICOPTERE. „Practica de suscces folosită la implementarea programului de casare de autoturisme poate fi utilizată la reînnoirea flotei aeriene”

PROGRAMUL RABLA pentru AVIOANE și ELICOPTERE. Practica de suscces folosită la implementarea programului de casare de autoturisme poate fi utilizată la reînnoirea flotei aeriene
Publicat: 01/11/2012, 13:41
Actualizat: 05/02/2019, 17:44

Rusia ar putea lansa un program pentru „rable aeriene”, care să susțină înlocuirea avioanelor și elicopterelor învechite cu modele noi, potrivit unui proiect postat pe site-ul Ministerului Industriei și Comerțului de la Moscova.

„Flota aeriană a Rusiei este caracterizată de un număr mare de avioane și elicoptere depășite, mai ales la nivel regional. Practica de suscces folosită la implementarea programului de casare de autoturisme poate fi utilizată la reînnoirea flotei aeriene”, se arată în documentul ministerului, citat de RIA Novosti.

Subvenția de la stat pentru casarea unui avion vechi la cumpărarea unuia nou ar trebui să fie egală cu circa 10% din valoarea noii aeronave. De asemenae, achizițiile ar trebui să fie limitate la avioane din aceeași clasă cu cele casate, arată documentul.

Doar aeronavele mai vechi de 15 ani și încă apte de zbor ar urma să fie eligibile pentru program, în timp ce operatorii aerieni care vor beneficia de sprijinul statului trebuie să fie viabili din punct de vedere fiannciar.

Rusia a lansat în 2010 primul Program Rabla pentru autoturisme după ce industria a fost lovită puternic de criza financiară internațională. Prima etapă a susținut o creștere de 10% a pieței auto și a încurajat guvernul să extindă programul.

Grupul auto rus AvtoVAZ a fost principalul beneficiar al programului, mașinile sub brandul Lada reprezentând 70% din totalul celor vândute cu ajutorul subvențiilor de la stat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase