Proiectul de 245 milioane de dolari prin care Ucraina se îndepărtează și mai mult de Rusia

Redactor:
Gaidau Ion
Proiectul de 245 milioane de dolari prin care Ucraina se îndepărtează și mai mult de Rusia
Ucraina consumă anual aproximativ 40-45 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

Noul gazoduct va avea o lungime de 110 kilometri, o capacitate de opt miliarde de metri cubi pe an și va costa 245 de milioane de euro, potrivit lui Radoslaw Dudzinski, un reprezentant al companiei Polenergia, care participă la realizarea proiectului.

„Cred că gazoductul ar putea deveni operațional în 2019-2020”, a declarat Dudzinski.

El a spus că gazoductul urmează să fie construit între complexul de stocare a gazelor Bilce-Volița și punctul de transfer de la granița ucraineano-poloneză Drozdovice.

Reprezentantul Polenergia, care a participat la Baltic Business Forum, a spus că, prin noul gazoduct, Ucraina va primi atât gaz din Germania, cât și GPL, furnizat de la terminalul polonez Swinoujscie, care va deveni operațional în 2015.

Ucraina consumă anual aproximativ 40-45 miliarde de metri cubi de gaze naturale, jumătate din această cantitate fiind cumpărată anterior de la compania rusă Gazprom, care, în iunie, a oprit complet livrările de gaze către teritoriul ucrainean din cauza unor dispute legate de preț și datoriile Ucrainei.

 

×
Guvernul anunță ce se întâmplă de la 1 iunie

Ședința de guvern are loc dupa ce, în urmă cu puțin timp, s-a încheiat întâlnirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Publicată de Gandul pe Joi, 28 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide