Putin despre tehnologia militară rusească: Sistemele antibalistice ale SUA nu pot opri rachetele noastre hipersonice

Putin despre tehnologia militară rusească:  Sistemele antibalistice ale SUA nu pot opri rachetele noastre hipersonice
Putin despre tehnologia militară rusească: Sistemele antibalistice ale SUA nu pot opri rachetele noastre hipersonice

„Anul acesta, Statele Unite practic au distrus Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), de aceea trebuie să monitorizăm posibila instalare a unor sisteme de rachete în diverse zone din lume”, a declarat Vladimir Putin, citat de agenția Sputnik, potrivit Mediafax.

Liderul de la Kremlin a subliniat că Rusia este singura țară din lume care are rachete hipersonice. Prima unitate dotată cu rachete hipersonice Avangard va deveni operațională luna aceasta, iar rachetele hipersonice Kinzhal, lansate din avioane MIG-31, sunt în dotarea armatei ruse de anul trecut.

Vladimir Putin a subliniat că rachetele Avangard depășesc de 20 de ori viteza sunetului, iar cele Kinzhal de zece ori, putând transporta focoase convenționale ori nucleare. „Sistemul Avangard este o armă a viitorului, capabilă să treacă atât dincolo de sistemele antibalistice existente, cât și de cele viitoare”, a afirmat Vladimir Putin, conform agenției Associated Press.

Săptămâna trecută, Vladimir Putin avertiza că Rusia ar putea adopta măsuri militare ca reacție la eventuala instalare de către Statele Unite a unui sistem antibalistic în Japonia.

Administrația Vladimir Putin a avertizat în mai multe rânduri că va lua măsuri simetrice față de construirea de către Statele Unite a unui sistem balistic global, care ar putea fi utilizat în scop ofensiv. Statele Unite susțin că elementele antirachetă au scop defensiv.

În august, Vladimir Putin a acuzat Statele Unite că vor putea lansa din România rachete de tipul celei testate de Pentagon după retragerea din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF). Referindu-se la racheta pe care Pentagonul a testat-o în contextul retragerii Statelor Unite din Tratatul INF, Vladimir Putin a declarat: „Astfel de rachete pot fi lansate cu sistemele instalate deja în România și Polonia. Tot ce trebuie să faci este să schimbi sistemul software. Și nu cred că partenerii americani vor informa nici măcar Uniunea Europeană despre acest lucru. Sunt noi amenințări la care noi trebuie să reacționăm”, a declarat atunci Vladimir Putin.

Rusia și China au condamnat vehement un test balistic efectuat de Pentagon, acuzând Administrația Donald Trump de amplificarea tensiunilor în scopul dominației militare pe plan global.

Departamentul american al Apărării a anunțat în august efectuarea unui test cu o rachetă ofensivă asemănătoare cu cele utilizate în sistemul antibalistic din România, în contextul retragerii SUA din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF). Testul a fost efectuat în zona Insulei San Nicolas (California), situată în Oceanul Pacific. Racheta a atins ținta stabilită, aflată la distanța de peste 500 de kilometri, a anunțat Pentagonul. Testul nu ar fi putut fi efectuat dacă Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) ar fi fost în vigoare, dar președintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din acordul care interzicea sistemele balistice terestre cu raze cuprinse între 500 și 5.500 de kilometri. Ca reacție la decizia SUA, Rusia a hotărât, la rândul său, retragerea din Tratatul INF.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat atunci pentru agenția Reuters că racheta testată a utilizat un sistem de lansare de tip MK41, explicând însă că nu este vorba de aceeași versiune cu cea instalată la baza antirachetă din România sau care urmează să fie montată în Polonia.

Administrația Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori inițiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România și Polonia, precum și montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud. Washingtonul și NATO susțin că instalațiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, vizând contracararea amenințărilor balistice din Iran, în timp ce sistemul din Coreea de Sud vizează amenințarea nord-coreeană. Relațiile dintre Rusia și Occident sunt grav afectate de crizele din Ucraina și Siria.

 

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
Stare de RĂZBOI! E ALERTĂ. Panica domneşte pe străzi! Unde s-a anunţat în urmă cu...
FOTO. Sandra, soția lui Adrian Mutu, imagini răvășitoare într-un costum de baie minuscul! Cum arăta...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Gigi Becali are o avere uriașă! Ce loc ocupă în topul celor mai bogați români...
O asistentă medicală din Vaslui a vrut să se trateze acasă de Covid-19. Când a...
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Norvegia anunță că nu există legătură între vaccinul Pfizer și decesele a 33 de bătrâni:...
Stare de RĂZBOI! E ALERTĂ. Panica domneşte pe străzi! Unde s-a anunţat în urmă cu...
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Ce trebuie să știe toți cei care stau la bloc. Scutiri de cheltuieli dacă se...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea șoc a momentului în România: Cunoscuta prezentatoare TV A MURIT
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul necunoscut al României. Cum a ajuns de la vânzarea de îngheţată în anii '90...
SURPRIZĂ TOTALĂ PENTRU UN GROPAR DINTR-UN CIMITIR DIN ORADEA. CE A GĂSIT ÎN TIMP CE...
Inchide