Putin îi îndeamnă pe ruși să revină la viața normală, dar rămâne izolat în ”bula fără virus” și discută prin videoconferințe + Cine este oligarhul cu care Țarul s-a întâlnit față în față

Redactor:
Cristian Lisandru
Putin îi îndeamnă pe ruși să revină la viața normală, dar rămâne izolat în ”bula fără virus” și discută prin videoconferințe + Cine este oligarhul cu care Țarul s-a întâlnit față în față
Putin îi îndeamnă pe ruși să revină la viața normală, dar rămâne izolat în ”bula fără virus” și discută prin videoconferințe + Cine este oligarhul cu care Țarul s-a întâlnit față în față

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, Vladimir Putin a prezentat situația din Rusia drept una apropiată de normalitate – oamenii văzându-și exclusiv de problemele cotidiene, fără a fi speriați de COVID-19 -, insistând asupra măsurilor exemplare luate de autorități și prezentând, public, date ”oficiale” din care reieșea că noul coronavirus nu poate învinge țara.

Totuși, pe măsură ce lunile s-au scurs, Rusia lui Vladimir Putin a început să fie comparată, din ce în ce mai des, cu Brazilia sau India, țări în care noul coronavirus face ravagii. Potrivit ultimelor informații oficiale, Rusia ocupă locul al patrulea în acest nedorit clasament ”negru” indus de criza medicală fără precedent – 1.185.231 de persoane infectate de la începutul pandemiei și 20.891 decese -, după Statele Unite ale Americii, India și Brazilia.

În pofida datelor alarmante, Vladimir Putin rămâne la fel de impetuos, cerându-le rușilor să se comporte firesc, ca și cum nimic nu s-ar întâmpla, iar amenințarea noului coronavirus nu ar fi altceva decât o înțepătură de țânțar pentru colosul rus.

O triplare a numărului persoanelor infectate în ultimele trei săptămâni

Potrivit statisticilor, măsurile de relaxare din Rusia au dus, în ultimele trei săptămâni, la o triplare a numărului persoanelor infectate, ajungându-se la peste 2.300 de cazuri în fiecare zi.

Țara este amenințată, acum, de un al doilea val al pandemiei, asta după ce rușii – pe fondul măsurilor de relaxare – au luat cu asalt stațiunile, restaurantele și cluburile, distanțarea socială fiind mai mult o sintagmă golită de conținut, iar masca de protecție un accesoriu pe care prea puțini l-au luat în seamă.

La împlinirea a 75 de ani de la victoria armatelor sovietice împotriva celor naziste, Vladimir Putin și-a permis un teribilism greu de etichetat, într-o astfel de perioadă de criză, organizând o paradă militară fastuoasă. Numai că ”Țarul” a avut grijă ca toți veteranii care au ajuns în preajma lui să stea – în prealabil – două săptămâni în carantină, totul pentru ca nu cumva liderul de la Kremlin să aibă vreo nedorită problemă medicală.

Dmitri S. Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, a declarat că a fost vorba doar despre ”măsuri de protecție destinate a-i feri pe eroii țării de infectarea cu noul coronavirus”.

Putin declară că virusul a fost învins, dar s-a izolat în ”bula fără virus”

Dar Vladimir Putin, chiar dacă declară că ”virusul a fost învins” și că Rusia se află la doar un pas de descoperirea unui vaccin-minune, are grijă să se protejeze permanent.

”Aceste eforturi comune și specifice și, după cum sa dovedit, soluții foarte eficiente ne – au ajutat să treacă de vârf a epidemiei și de a crea condiții de muncă în continuare”, a declarat Putin la televiziunea de stat, în luna august.

Jurnaliștii ruși nu s-au mai întâlnit cu președintele Rusiei de câteva luni – doar unul dintre ei, ”privilegiat”, l-a intervievat pe ”Țar”, în luna august -, iar Putin nu a mai efectuat nicio vizită în străinătate. Oficiali de la Kremlin spun chiar că ”Țarul” nu va mai ieși dintre granițele țării decât atunci când se va demonstra că vaccinul anti-COVID, despre care vorbește foarte des, va fi utilizabil.

Observatorii situației din Rusia sunt de părere că Vladimir Putin s-a izolat într-un ”cocon al distanțării sociale” sau în ”bula fără virus de la Kremlin” și de la reședința sa. Încă din perioada în care trata cu superioritatea caracteristică amenințarea noului coronavirus, Putin și-a luat toate măsurile de precauție, ceea ce se întâmplă și acum.

Vrei să te întâlnești cu Putin, stai două săptămâni în carantină!

Majoritatea întâlnirilor lui Vladimir Putin cu oficiali guvernamentali se desfășoară în sistem ”videoconferință” dintr-o cameră bine izolată aflată în reședința sa din Moscova.

Din 1991, Novo-Ogaryovo a fost rezervată ca reședință guvernamentală, fiind în mare parte neutilizată până când a fost renovată chiar de Vladimir Putin, în anul 2000. Un zid de 6 metri înconjoară reședința prezidențială, iar în timpul mandatului lui Putin au început să apară vile de lux în vecinătate. Reședința este prevăzută, bineînțeles, și cu un tunel dezinfectant.

Novo-Ogaryovo

Potrivit unor informații furnizate de The New York Times, Vladimir Putin este atât de atent cu propria sănătate, încât guvernanților, liderilor de afaceri și înalților oficiali de pe agenda sa li se oferă doar două variante: să se întâlnească prin videoconferință cu președintele sau să petreacă până la două săptămâni în carantină pentru o întâlnire… fizică.

”Țarul”, două întâlniri față în față cu oligarhul ex-KGB Igor Sechin, boss-ul Rosneft

Vladimir Putin are 67 de ani, într-adevăr, aflându-se în ceea ce medicii numesc ”grupă de risc”, însă asta nu l-a împiedicat să se întâlnească față în față, în mai și august, cu unul dintre cei mai cunoscuți oligarhi ruși. Este vorba despre Igor Sechin – ex-KGB, absolvent al Universității din Leningrad, vorbitor de portugheză și franceză -, unul dintre cei mai conservatori consilieri ai lui Putin și recunoscut drept ”mâna dreaptă” a ”Țarului”.

Igor Sechin, ex-KGB și apropiat al lui Putin încă din anii ’90

Igor Sechin conduce Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia. Compania este deținută de statul rus și are profituri uriașe. Rosneft deține, practic, cele mai importante zăcăminte petroliere din Rusia, cumpărate de la firma falimentară Yukos cu ocazia licitațiilor forțate de statul rus, în luna decembrie a anului 2004.

Rosneft aparține, în proporție de 100 % minus o acțiune, grupului Rosneftegaz (companie holding rusă care gestionează activele în industria petrolului și a gazelor), grup care – la rândul său – este controlat de Agenția Federală Rusă pentru gestionarea bunurilor publice.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Iată cum poți economisi 200 de lei pe lună la factura de gaz natural
Ludovic Orban a luat decizia momentului. L-a demis chiar în această dimineață
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide