Răsturnare de situație în cazul ex-spionului rus otrăvit cu o neurotoxină. Altcineva ar fi fost ținta atacului, potrivit unei rude apropiate a bărbatului

Răsturnare de situație în cazul ex-spionului rus otrăvit cu o neurotoxină. Altcineva ar fi fost ținta atacului, potrivit unei rude apropiate a bărbatului
Publicat: 15/03/2018, 15:44

Familia bărbatului nu a fost de acord cu relația sa cu Iulia, deoarece este fiica „trădătorului” Serghei Skripal, încarcerat după ce a vândut secrete ale Kremlinului către serviciile britanice.

Victoria, în vârstă de 45 de ani, crede că Iulia a fost adevărata țintă a otrăvirii. „Cred că nu a fost împotriva unchiului Serghei, ci a fiicei lui”, a spus Victoria în cadrul unei emisiuni difuzate de Russian TV, citată de mirror.co.uk.

Iulia și Serghei se află în stare gravă în spital. Duminica trecută, Serghei Skripal a fost filmat de o cameră de supraveghere în timp ce se deplasa prin Salisbury la volanul BMW-ului său, în care atacatorii ar fi „împrăștiat” agentul neurotoxic Novichok.

Filmarea a fost realizată cu trei ore înainte ca Serghei și fiica sa să fie găsiți leșinați, pe o bancă din Salisbury.

În imagini se vede cum mâinile lui Serghei strâng volanul BMW-ului Seria 3 de culoare maronie, îndreptându-se spre oraș, în data de 4 martie, ora locală 13:35 PM.

La cinci minute după ce a fost filmată de o cameră de supraveghere amplasată pe Devizes Road, mașina a ajuns într-o parcare din oraș. Serghei, în vârstă de 66 de ani și fiica lui au mers să ia masa la un restaurant, de unde au plecat la 15:35 PM.

Echipele de intervenție au ajuns la complexul Maltings în jurul orei locale 16:15 PM, după ce un martor au observat cele două persoane, care zăceau inconștiente.

Poliția investighează pista în care mașina ex-spionului rus ar fi fost contaminată cu agentul neurotoxic Noviciok. Potrivit acestora, otrava ar fi fost plasată sub formă de praf în sistemul de ventilație al mașinii, în timp ce era parcată.

BMW-ul cu numărul de înmatriculare HD09 WAO – a fost impregnat cu agentul neurotoxic Noviciok A234, în momentul în care Serghei și fiica sa, Iulia, s-au deplasat în Salisbury. Potrivit unei alte teorii, otrava ar fi fost prezentă pe portierele BMW-ului ex-spionului rus Serghei Skripal.

foto: captură mirror.co.uk

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase