Război pe MARE între britanici și francezi. Mărul discordiei: SCOICILE din apropierea coastei Normandiei.

Redactor:
Bianca Pavaluca
Război pe MARE între britanici și francezi. Mărul discordiei: SCOICILE din apropierea coastei Normandiei.
Echipajele a cel puțin 40 de bărci de pescuit franceze și cinci bărci britanice au intrat în conflict în noaptea de luni spre marți, în apropierea coastei Normandiei din nordul Franței, pe motiv că britanicii au un „avantaj incorect" în pescuirea de scoici.

Echipajele bărcilor au ciocnit ambarcațiunile și au aruncat cu pietre și obiecte contondente, relatează BBC.

Un oficial francez a declarat că nicio persoană nu a fost rănită în timpul conflictului, dar a catalogat incidentul ca fiind „extrem de periculos”.

Pescarii francezi sunt nemulțumiți de faptul că bărcile de pescuit britanice au un avantaj incorect. Guvernul Franței nu permite pescuirea de scoici până la începutul lunii octombrie, pentru a nu pune în pericol specia, interdicție inexistentă în Marea Britanie.

Comisia Europeană a transmis Franței și Marii Britanii să găsească urgent o soluție pe cale amiabilă.

Guvernul Marii Britanii  discută cu autoritățile franceze pentru a se asigura că incidentul nu se va mai repeta.

De asemenea, ministrul Mediului din Marea Britanie a transmis că cele cinci bărci pescuiau ilegal.

Autoritățile din Franța au anunțat că vor trimite mai multe ambarcațiuni ale poliției în zonă pentru a preveni alte conflicte.

„Am trimis o ambarcațiune a poliției pentru a opri conflictul. Vom trimite mai multe pe viitor”, a declarat Ingrid Parrot, oficial local.

 

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide