REACȚIE. Trump intervine în scandalul plăților făcute de Rusia pentru uciderea soldaților SUA

Redactor:
Razvan Ilie
REACȚIE. Trump intervine în scandalul plăților făcute de Rusia pentru uciderea soldaților SUA
Donald Trump, mesaj contestat

Preşedintele american Donald Trump a dat asigurări duminică că nu a fost „informat” despre posibile prime plătite de Moscova insurgenţilor pentru a ucide soldaţi occidentali în Afganistan, contrar unor relatări apărute în presă.

„Nimeni nu m-a informat sau nu i-a informat pe vicepreşedintele Mike Pence ori şeful de cabinet Mark Meadows în legătură cu aşa-zise atacuri asupra trupelor noastre în Afganistan de către ruşi”, a dat asigurări liderul de la Casa Albă într-o postare pe Twitter.

„Toate lumea o neagă şi nu au existat multe atacuri asupra noastră”, a adăugat el, criticând din nou ‘media de ştiri false’.

New York Times, urmat de Washington Post şi Wall Street Journal, a relatat că agenţi ruşi au distribuit în mod discret bani unor combatanţi „apropiaţi de talibani” pentru ca ei să ucidă soldaţi americani sau ai NATO în Afganistan.

Aceste informaţii i-au fost transmise preşedintelui Trump, iar Consiliul de Securitate Naţională de la Casa Albă a discutat despre asta fără să fie decisă vreo reacţie, au adăugat cotidienele, citând surse anonime din cadrul serviciilor americane de informaţii.

Rusia şi talibanii au dezminţit în bloc aceste informaţii, potrivit Agerpres. La rândul său, Casa Albă a negat că preşedintele sau vicepreşedintele ar fi fost informaţi. De asemenea, noul director al serviciilor naţionale de informaţii, John Ratcliffe, s-a limitat la un comunicat de patru rânduri pentru a dezminţi că administraţia americană ar fi fost la curent.

Articolul din New York Times şi următoarele privind o presupusă reuniune (la Casa Albă) sunt inexacte”, a scris Donald Trump

Dezmințirile nu au pus capăt însă polemicii

Indiferent dacă preşedintele Trump „a fost informat sau nu, administraţia sa ştia”, a spus şefa democraţilor din Congres, Nancy Pelosi, la postul de televiziune ABC News. Dacă miliardarul american nu minte, acest lucru implică faptul că administraţia sa a ales să nu îl informeze, iar asta arată că ea „vrea să nu evoce Rusia” în discuţiile cu el, a mai afirmat Pelosi.

În opinia sa, „preşedintele vrea să ignore toate acuzaţiile împotriva Rusiei”. Îi „linge cizmele” lui Vladimir Putin „în toate modurile posibile”, a mai declarat ea, reproşându-i lui Trump că se interesează acum mai mult de imaginea sa, decât să meargă la esenţa cazului.

Fostul consilier de securitate naţională John Bolton, în conflict deschis cu Donald Trump, despre care a scris o carte extrem de acidă, a reluat o idee similară într-un interviu la CNN.

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Fostul iubit al Anei Mocanu nu se lasă! Bărbatul a făcut noi declarații despre separarea...
Inchide