Redactorul-șef al publicației naționaliste „Sputnik și Pogrom” a murit după ce a căzut de la etajul patru al unei clădiri din Moscova. Era cunoscut ca un critic al lui Putin și a prezis colapsul Rusiei

Redactorul-șef al publicației naționaliste „Sputnik și Pogrom” a murit după ce a căzut de la etajul patru al unei clădiri din Moscova. Era cunoscut ca un critic al lui Putin și a prezis colapsul Rusiei
Jurnalistul rus Yegor Prosvirnin. Sursa FOTO: Captură Twitter, @TadeuszGiczan
Publicat: 28/12/2021, 17:21

Jurnalistul rus Yegor Prosvirnin, redactor-şef al publicației naționaliste „Sputnik şi Pogrom”, a murit după ce a căzut de la o fereastră situată la etajul patru al unei clădiri din centrul Moscovei, conform agenţiei ruse de presă TASS, citată de presa internațională. 

Vestea morții lui Yegor Prosvirnin a fost confirmată de soția sa, relatează dailymail.co.uk. Yegor avea 35 de ani și a fondat controversatul blog de dreapta Sputnik și Pogrom, care a susținut anexarea Crimeei și conflictul din estul Ucrainei. Totodată l-a criticat pe Vladimir Putin și a prezis război civil în Rusia.

Prosvirnin a fost găsit mort pe asfalt, lângă stația de metrou Tverskaya. Era dezbrăcat când a căzut pe geamul locuinței de la etajul al cincilea, potrivit RIA Novosti. Prosvirnin se afla în stare de ebrietate, conform surselor apropiate anchetei, iar vecinii au auzit țipete din apartamentul său cu puțin timp înainte de incident, conform canalului de Telegram „112”.

Prosvirnin ar fi aruncat „un cuțit și o canistră de gaz” de la fereastră, în timp ce vecinii au auzit „țipete și înjurături” înainte de a cădea.

„Una dintre cele mai proeminente personalități de extremă dreaptă a Rusiei, redactorul șef al revistei Sputnik&Pogrom, Yegor Prosvirnin, a fost găsit mort după ce a căzut pe o fereastră la Moscova. Înainte de a cădea, a aruncat mai întâi pe fereastră un cuțit și un spray cu piper, și vecinii săi au auzit strigăte”, scrie pe Twitter Tadeusz Giczan, un jurnalist din Belorus.

„Yegor Prosvirnin, în vârstă de 38 de ani, şi familia sa au închiriat un apartament la etajul al patrulea al unui imobil din centrul Moscovei. Potrivit datelor preliminare, la momentul incidentului se afla sub influenţa drogurilor”, arată TASS.

Totodată, conform sursei citate, înainte de moartea sa, Yegor Prosvirnin s-a comportat inadecvat și a fost chemată o ambulanță.

„Înainte de moartea sa, Yegor Prosvirnin s-a comportat inadecvat, potrivit datelor preliminare, fiind sub influenţa drogurilor şi a intoxicaţiei alcoolice. Conform sursei, după ce Prosvirnin s-a închis în camera lui, a aruncat lucruri pe jos şi a spart mobilă. Pentru a ajunge acolo, oamenii legii au fost nevoiţi să urce prin balconul alăturat. Anterior, raportarea iniţială a incidentului sugera că un bărbat gol a murit după ce a căzut pe fereastra unui imobil de pe bulevardul Tverskoy. El s-a dovedit a fi redactorul-şef al ziarului Sputnik şi Pogrom, Yegor Prosvirnin. În mâinile bărbatului au fost găsite un recipient cu gaz şi un cuţit. Pentru a stabili circumstanţele morţii lui Prosvirnin, va fi efectuată o examinare medico-legală”, mai precizează TASS.

Prosvirnin a fost redactorul-şef al publicației naționaliste „Sputnik şi Pogrom”, lansate în 2012. În 2017, publicaţiile sale au fost incluse de Roskomnadzor în lista celor interzise şi blocate în Federaţia Rusă, pentru promovarea „urii etnice și religioase”.

Roskomnadzo a susținut anterior că motivul se datorează „propagandei ideii de ură etnică și religioasă, care creează amenințări la adresa securității publice și încurajează extremismul”.

Ulterior, el a afirmat că Federația Rusă va intra în „colaps” și l-a criticat puternic pe Putin, prezicând un război civil.

„Cred că totul se va prăbuși. Nu numai Novorossia se va prăbuși, ci și Federația Rusă”, susținea jurnalistul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Prognoză ciudată emisă de Accuweather pentru România. Se anunță vremuri tulburi
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat...
A apărut pe un „tanc” în inima Capitalei! Apariție inedită a lui David Popovici
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Tradiţia care se respectă cu stricteţe în a doua zi de Paşte într-un sat din...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
DOAMNA lumii filmului a murit după Paște: Cea mai mare care a trăit vreodată
Marele secret al checului. Ingredientul care schimbă tot
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
”Transformă asta într-un circ, într-o mizerabilă sfâșiere” Andrei Păunescu, în război cu sora vitregă pentru...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Amiba mâncătoare de creier poate fi cauzată prin spălături nazale