Republica Moldova: Afaceristul Mihail Șaran a fost prins de poliție, după ce a evadat din arestul la domiciliu

Republica Moldova: Afaceristul Mihail Șaran a fost prins de poliție, după ce a evadat din arestul la domiciliu
Sursă Foto - Cancan.ro
Publicat: 14/04/2023, 14:41

Fondatorul companiei ”Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, reținut vineri de polițiștii din Republica Moldova după ce a fost descoperit într-o casă părăsită din localitatea Durlești, Republica Moldova, după ce săptămână trecută evadase din arestul la domiciliu.

Bărbatul a evadat din locuința sa din Chișinău și nu a mai fost de găsit după ce în urmă cu o săptămână și-a rupt brățara de la picior, care îi montoriza locația, și a dispărut.

În 11 aprilie, pe pagina de socializare a directorului și fondatorului companiei ”Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, a apărut o postare prin care spunea că ”știe că într-o zi o să se predea organelor de urmărire penală, sau singuri o să îl rețină, însă până atunci o să se expună online”.

Mihail Șaran a evadat în 7 aprilie, înainte ca magistrații Judecătoriei Chișinău să decidă dacă înlocuiesc arestul la domiciliu cu măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile, așa cum ceruseră procurorii. Numai că Șaran nu a mai ajuns la Judecătorie, pentru că a evadat.

”După ședința de examinare a demersului procurorului, până la pronunțarea încheierii, învinuitul s-a deplasat în parcul ”Dendrariu.” Acolo, acesta a forțat și a înlăturat de pe corp brățara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat, pentru ca să nu fie recunoscut și a evadat. La moment, acesta este căutat de Poliția R. Moldova pentru a fi reținut.

Demersul procurorilor urma a fi examinat joi, însă ședința a fost amânată la demersul părții apărării, motivând necesitatea audierii unor martori. Inițial, învinuitul a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia”, au anunțat procurorii din Republica Moldova.

Oamenii legii au cerut înlocuirea arestului la domiciului cu arest preventiv, pentru ca acesta să ”nu influențeze martorii și să nu împiedice în alt mod desfășurarea obiectivă a investigațiilor”.

Mihail Șaran, directorul și fondatorul companiei „Bismobil Kitchen” a fost reținut pe 19 ianuarie 2023 la Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce intenționa să părăsească țara, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv, scrie zdg.md.

Compania lui Șaran a păgubit zeci de români cu mobilier de bucătărie exclusivist

Mihail Șaran, asociat unic la SC Bismobil Kitchen SRL (firma “mamă”) și Andriana Brașoveanu, administrator la toate cele peste 40 de firme au făcut pentru brandul Bismobil Kitchen peste 40 de SRL-uri (toate cu același administrator – Andriana Brașoveanu),  fiecare cu capital cât de mic posibil, de 200 de lei, în general.

Procurorii din Iași au făcut percheziții în 28 martie, la 42 de locații din toată țara, inclusiv la Cluj: Iași (13), Brașov (3),Ilfov (3), Galați (2), Bihor (2), Vaslui (2), Argeș (1), Bacău (1), Cluj (1), Constanța (1), Dolj (1), Prahova (1), Sibiu (1), Timiș (1), Mureș (1) și în București (8).

Până în prezent, au fost identificate sute de persoane păgubite, iar prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de aproximativ 4.000.000 de lei. Tribunalul Iași a aprobat cererea de arestare a Andrianei Brașoveanu, care a fost plasată în arest la domiciliu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern