Revista Time l-a desemnat pe Elon Musk „Personalitatea anului 2021”

Revista Time l-a desemnat pe Elon Musk „Personalitatea anului 2021”
Elon Musk / Sursă Foto: Profimedia
Publicat: 13/12/2021, 22:49
Actualizat: 13/12/2021, 22:53

Elon Musk a fost numit de revista Time „Personalitateea anului” pentru 2021, un an în care Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume, iar compania sa de rachete a trimis până la marginea spațiului un echipaj format din civili.

Valoarea de piață a Tesla a urcat la peste 1.000 de miliarde de dolari în acest an, ceea ce o face mai valoroasă decât Ford Motor și General Motors la un loc.

Tesla produce sute de mii de mașini în fiecare an și a reușit să evite problemele legate de lanțul de aprovizionare mai bine decât mulți dintre rivalii săi, împingând în același timp mulți consumatori tineri să treacă la mașini electrice, iar constructorii auto tradiționali să se orienteze către vehiculele electrice.

„Pentru că a creat soluții la o criză existențială, pentru că a întruchipat posibilitățile și pericolele erei titanilor tehnologiei, pentru că a condus cele mai îndrăznețe și disruptive transformări ale societății, Elon Musk este Personalitatea Anului 2021 pentru Time. Chiar și aventurile spațiale ale lui Elon Musk sunt o legătură directă cu prima Personalitate a anului, Charles Lindbergh, pe care editorii l-au ales în 1927 pentru a primul zbor transatlantic solo deasupra Atlanticului”, a declarat editorul-șef al revistei, Edward Felsenthal, citat de Reuters.

De la găzduirea emisiunii Saturday Night Live până la lansarea de tweet-uri despre criptomonede care au declanșat mișcări masive ale valorii acestora, Musk a dominat titlurile și a adunat peste 66 de milioane de urmăritori pe Twitter.


Vă recomandăm și:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase