Românul care a ucis cu brutalitate o tânără din Marea Britanie, condamnat la închisoare pe viață

Românul care a ucis cu brutalitate o tânără din Marea Britanie, condamnat la închisoare pe viață
Sursa FOTO: Profimedia
Publicat: 25/07/2022, 19:10

Neculai Paizan, un șofer de TIR român de 64 de ani care locuia în Marea Britanie și care a omorât și îngropat o tânără în vârstă de 20 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață.

Paizan, în vârstă de 64 de ani, a omorât-o pe Agnes Akom, 20 de ani, anul trecut, după care i-a aruncat trupul într-un tomberon și cu gândul de a o îngropa sub o grămadă de bușteni într-un parc. Se pare că cei doi aveau o relație amoroasă.

Poliția a publicat imagini în care românul a fost filmat în timp ce căra cadavrul tinerei cu un tomberon. Românul a negat crima, declarând că s-a trezit și a găsit-o moartă pe Agnes Akom după ce aceasta l-ar fi drogat.

Straniu este că deși avea un apartament de 700.000 de lire sterline în Notting Hill, românul locuia într-un container murdar, fără apă curentă, loc în care a și comis crima.

Cum s-au petrecut faptele

În dimineața zilei de 9 mai 2021, Agnes Akom a părăsit apartamentul ei din Cricklewood, din nord-vestul Londeri, după ce i-a spus partenerului ei că pleacă la muncă. A schimbat câteva mesaje cu Neculai Paizan și cu bărbatul pentru care lucra, Attila Molna-Feri, un producător de sicrie maghiar, cu care aceasta avea „o relație intimă”.

Ulterior, aceasta a comandat un taxi pentru a merge acasă la Attila Molna-Feri, însă Neculai Paizan a ajuns înainte la cafeneaua la care tânăra se afla și, după ce au vorbit, a decis să plece cu el, în mașina acestuia. Ceva mai târziu, camere de supraveghere au surprins momentul în care cei doi au intrat în containerul în care românul locuia.

„Ușile s-au închis în urma lui. Acesta a fost ultimul moment în care Agnes a fost văzută în viață pe camere”, a spus procurorul care s-a ocupat de caz, Jacob Hallam. Șoferul de TIR a fost văzut jumătate de oră mai târziu îndreptându-se spre un robinet pentru a spăla petele de sânge, înainte de a transporta mai multe obiecte ale tinerei din container în portbagajul mașinii. Mai târziu în acea zi, Neculai Paizan a fost filmat în timp ce ducea tomberonul către mașina sa.

Cadavrul a fost lăsat în mașină peste noapte în fața casei sale, iar a doua zi dimineață a dus-o într-un parc unde a îngropat-o adânc, sub o grămadă de bușteni, scrie dailymail.co.uk.

Corpul tinerei a fost găsit o lună mai târziu, acoperit de o pungă neagră de plastic, cu un cordon în jurul gâtului.

Sursa FOTO: Profimedia
Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase