• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Rusia a dezvoltat armanent supersonic „de neoprit”, care nu poate fi detectat de sistemele de apărare antirachetă. Putin: Rămânem cea mai mare putere nucleară

Rusia a dezvoltat armanent supersonic „de neoprit”, care nu poate fi detectat de sistemele de apărare antirachetă. Putin: Rămânem cea mai mare putere nucleară
Detalii pe Gândul.

„Toate țările cu un nivel ridicat al potențialului științific dezvoltă în mod activ arme hipersonice. Rusia deține deja astfel de arme. Rusia a dezvoltat forțe armate moderne, compacte și care folosesc tehnologie de ultimă generație. Toate navele de ultimă generație și sistemele fără pilot au fost testate. De-a lungul anilor, de la retragerea unilaterală a Statelor Unite din tratatul ABM (n.a. – Tratatul Antirachete Balistice, semnat în 1972, care prevedea limitarea SUA și a URSS la câte un sistem antirachetă), am continuat să lucrăm intens pentru dezvoltarea unei noi generații de armament. Acest lucru a permis obținerea uor progrese rapide în crearea unui nou armament strategic”, a declarat Putin în discursul despre Starea Națiunii, susținut în fața camerelor reunite ale Parlamentului rus.

Președintele Rusiei a subliniat poziția fermă a țării la nivelul politicii internaționale, spunând că alte țări au început să „asculte” părerile Rusiei numai după dezvoltarea de noi arme strategice.

„Desigur, vom continua să dezvoltăm și să îmbunătățim sistemele noastre de armament. Astăzi nu v-am vorbit despre tot armamentul nostru și toate evoluțiile înregistrate. Dar sunt suficiente informații deocamdată. În ciuda tuturor problemelor cu care ne-am confruntat în economie, în finanțe, în industria de apărare, în armată, Rusia a rămas și rămâne cea mai mare putere nucleară. Nu uitați, nimeni nu a vrut cu adevărat să discute cu noi. Nimeni nu ne-a ascultat, dar ne ascultă acum”, a mai spus Vladimir Putin.

Inchide