Rusia discreditează vaccinul Pfizer. Putin aruncă în luptă agenții FSB!

Rusia discreditează vaccinul Pfizer. Putin aruncă în luptă agenții FSB!
Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 07/03/2021, 19:55

Rusia discreditează vaccinul Pfizer. Și o face într-o campanie furibundă, după cum observă Wall Street Journal, semn că este vorba despre un război total declanșat de Moscova împotriva Big Pharma. Cât timp Pfizer este un concurent pentru vaccinul Sputnik V, bătălia e totală, din punctul de vedere al Kremlinului!

Americanii sunt convinși că toată campania rusească de discreditare a vaccinului Pfizer are legătură cu dorința Moscovei de a elimina competitorii de pe piață.

Rusia discreditează vaccinul Pfizer. Cum s-a implicat FSB, temutul serviciu de „intelligence” al Kremlinului

Surse de la Washington au declarat că, în ultimele luni, rușii s-au folosit de câteva site-uri care au promovat articole în care se punea sub semnul întrebării eficacitatea vaccinurilor antiCovid. Asta, precum și siguranța și mai ales modul în care ele au fost produse! De exemplu, un oficial american responsabil de monitorizarea dezinformării pe Internet susține că a descoperit patru website-uri aflate în sfera FSB-ului prin care serviciul de „intelligence” al Rusiei propagă campania de discreditare în online.

Respectivele site-uri insistau asupra riscurilor la care se supun persoanele care se vaccinează, precum și efectele adverse. Mai mult, rușii afirmă că americani s-ar fi grăbit când au aprobat vaccinul Pfizer. Scopul FSB? Subminarea și discreditarea producătorilor de vaccinuri din Occident, competitorii din piață ai Sputnik V.

„Toate aceste publicații sunt deținute de țări străine, cu sedii stabilite în afara Statelor Unite ale Americii. Tonul lor e același, diferă foarte mult doar audiența pe care o au, dar toate sunt parte a ecosistemului rusesc pentru propagandă și dezinformare. Rușii denigrează mai ales Pfizer pentru că este primul vaccin antiCovid produs. Asta înseamnă pentru ruși o mare amenințare în ceea ce privește vânzarea vaccinului lor, Sputnik V”, susțin oficialii americani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase