Rusia restricționează Internetul pentru școlile online! Putin vrea să-i protejeze pe elevi de „informații negative”

Rusia restricționează Internetul pentru școlile online! Putin vrea să-i protejeze pe elevi de „informații negative”
FOTO: pixnio.com
Publicat: 06/03/2021, 16:04

Rusia restricționează Internetul pentru școlile online, din ordinul direct al președintelui Vladimir Putin. Astfel, conform presei locale, elevii din toată Federația Rusă vor putea accesa în viitor doar anumit conţinut, aprobat în prealabil, atunci când folosesc reţeaua Wi-Fi a unităţii în care învaţă.

Măsura pare a fi una luată la repezeală, după ultimele proteste declanșate în țară împotriva autorităților.

Putin se teme de TikTok și alte rețele sociale

„În felul acesta, îi putem proteja pe copii de informaţiile negative, folosite din păcate în scopuri necinstite, ca să spunem aşa”, a declarat ministrul Educaţiei, Serghei Kravtsov, la televiziunea naţională. El nu a oferit niciun fel de detalii despre conţinutul online care va fi cenzurat, însă deja au apărut tot felul de speculații.

Asta fiindcă, recent, oficialii ruşi au solicitat unor reţele de socializare, cum ar fi TikTok şi Facebook, să nu distribuie detalii despre protestele neautorizate pentru susţinerea opozantului Alexei Navalnîi. Și acesta este doar un exemplu despre cum înțelege Moscova ce înseamnă libertatea Internetului. În capitală și alte mari orașe, ca Sankt Petersburg, profesorii de la mai multe unităţi de învăţământ le-au cerut elevilor să nu participe la protestele publice. Totuși, numeroşi tineri au luat parte la astfel de manifestații organizate împotriva președintelui Vladimir Putin după condamnarea opozantului Aleksei Navalnîi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase