Rusia ironizează un nou portavion al Marii Britanii: este o „țintă navală ușoară”

Rusia ironizează un nou portavion al Marii Britanii: este o țintă navală ușoară
Publicat: 29/06/2017, 22:14
Actualizat: 26/03/2019, 03:16

Potravionul HMS Queen Elizabeth, cea mai avansată și cea mai nouă navă militară britanică, a inițiat luni prima deplasare, ocazie cu care ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, a afirmat că rușii o vor privi „cu puțină invidie”. De asemenea, Fallon a declarat că singurul portavion al Rusiei este „dărăpănat”.

„Aceste afirmații entuziaste … despre supremația exteriorului frumos al noului portavion britanic în comparație cu nava rusă Amiral Kuznețov evidențiază ignoranța totală a lui Fallon în legătură cu tehnologia militară rusă”, a reacționat Ministerul rus al Apărării.

„Precum o albină, portavionul britanic poate doar să lanseze avioane, flancat de numeroase alte ambarcațiuni militare și submarine. De aceea, portavionul britanic este o simplă țintă navală ușoară”, a adăugat Ministerul rus al Apărării.

„Este în interesul Forțelor Regale britanice să nu arate «frumusețea» portavionului la o distanță mai mică de câteva sute de kilometri de forțele navale ruse care sunt la o distanță relativă”, a atras atenția instituția.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase