Rusia, record absolut de contaminări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Anunțul președintelui Putin despre vaccinul rusesc anti-Covid-19

Rusia, record absolut de contaminări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Anunțul președintelui Putin despre vaccinul rusesc anti-Covid-19
AP: Putin ar putea folosi armament chimic sau biologic pentru a câștiga războiul în Ucraina / Foto: Pixabay
Publicat: 22/11/2020, 09:45
Actualizat: 22/11/2020, 09:52

Rusia a înregistrat un record absolut de îmbolnăviri cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, atât la noile infectări, cât și la numărul deceselor: aproape 25.000 de infecții noi și peste 460 de decese!

Potrivit datelor Centrului Național de Operațiuni coronavirus, în ultimele 24 de ore au fost constatate în țară 467 de decese cauzate de boală și 24.822 de infecții noi.

Numai în Moscova, în ultima zi, au fost înregistrate 7.168 de cazuri de Covid-19 și 74 de decese, conform Tass și Interfax, citate de Mediafax.

Acestea sunt cele mai mari cifre înregistrate până acum, într-o singură zi, de la începutul epidemiei. Numărul total de infecții se ridică acum la 2.064.768, iar 35.778 de persoane au murit, conform datelor oficiale din această țară.

Președintele rus Vladimir Putin anunță acorduri cu Brazilia şi India pentru teste clinice care vizează vaccinul Sputnik V

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a transmis sâmbătă celorlalţi şefi de stat participanţi la summitul online G20 că Rusia este pregătită să furnizeze vaccinul său „Sputnik V” şi altor state care au nevoie de el pentru a combate pandemia de COVID-19. Moscova nu a prezentat deocamdată vreo documentaţie ştiinţifică despre acest vaccin, dar a promis că cercetarea va fi publicată curând „într-una dintre principalele reviste medicale din lume” şi va putea fi evaluată de alţi experţi.

Deşi va exista o competiţie între diferiţii producători, prioritatea principală trebuie să fie „latura umanitară” şi „obiectivul nostru comun este să construim o ofertă de vaccinuri şi să oferim protecţie de încredere întregii populaţii la nivel global”, a mai spus Putin la summitul online, relatează agenţiile Reuters şi DPA.

Acest vaccin împreună cu alte două vaccinuri experimentale ruseşti împotriva coronavirusului vor fi disponibile şi pentru alte state, în efortul de stăvilire a pandemiei la nivel global, potrivit liderului de la Kremlin.

La un alt summit, cel al grupului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), desfăşurat marţi, preşedintele rus a îndemnat statele membre ale acestui grup să-şi unească eforturile pentru producţia acestor vaccinuri pe scară largă.

El a precizat că ţara sa a semnat deja acorduri cu Brazilia şi India pentru efectuarea de teste clinice pentru vaccinul Sputnik V, primul anunţat de Rusia şi dezvoltat de centrul Gamaleia. El a vorbit şi despre existenţa unui acord cu China şi India pentru „deschiderea de centre de producţie a vaccinului nostru în aceste ţări, nu doar pentru nevoile lor proprii, ci şi pentru statele terţe”.

Rusia transmite că vaccinul Sputnik V este mai eficient decât vaccinul Pfizer-BioNTech

Vaccinul rusesc Sputnik V are o eficiență de 92% în procesul de protejare a oamenilor împotriva COVID-19, conform rezultatelor intermediare, a declarat miercuri fondul suveran al țării, relatează Reuters. Acest grad de eficiență este mai mare decât cel anunțat de companiile Pfizer și BioNTech pentru produsul lor, 90%.

Procentele au fost făcute publice miercuri la Moscova și se bazează pe publicarea rezultatelor iniţiale ale testării avansate pe pacienţi umani, fiind al doilea în cadrul cursei internaţionale pentru găsirea soluţiei de combatere a pandemiei de COVID-19.

Rezultatele interimare provin de la primii 16.000 de participanţi la studiu, care au primit ambele doze din vaccinul în două etape, a precizat Fondul Rus de Investiţii Directe (RDIF).

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului