Scandal de proporții după ce mai multe candidate pentru postul de stewardesă au fost puse să se dezbrace la interviul de angajare pentru Kuwait Airways

Scandal de proporții după ce mai multe candidate pentru postul de stewardesă au fost puse să se dezbrace la interviul de angajare pentru Kuwait Airways
Publicat: 06/01/2023, 10:12
Actualizat: 06/01/2023, 17:34

O importantă companie aeriană se află în centrul unui scandal de proprții după ce mai multe femei au acuzat că au fost obligate să se dezbrace în timpul interviului de angajare ca stewardese, „pentru a verifica cicatrici, semne din naștere sau tatuaje”. Mai mult, recrutorii ar fi respins candidatele cu ochelari, alunițe sau cicatrici vizibile. 

Candidatele la postul de stewardesa pentru compania Kuwait Airways au declarat că au fost obligate să se dezbrace pentru a le verifica dacă au alunițe, cicatrici, semne din naștere sau tatuaje pe corp, relatează ziarul spaniol El Diario, care a adunat mărturiile mai multor fete, printre care se numără și o româncă.

Incidentele ar fi avut loc într-un hotel din Madrid, Spania, în luna noiembrie, în timpul unui eveniment de recrutare al agenției Meccti, o companie din Orientul Mijlociu care se descrie drept ”cea mai mare agenție de recrutare pentru personalul de cabină”.

„M-am simțit ca un animal de la zoo”

„M-am simțit ca un animal de la grădina zoologică”, a relatat Mariana, în vârstă de 23 de ani, care a explicat că a stat în sutien și în colanți, în timp ce examinatorul o privea și își lua notițe pe un caiet.

Procedura de selecție le-a părut imediat ciudată fetelor. La inspecția inițială au fost respinse toate fetele cu ochelari, aparat dentar, cicatrici sau alunițe vizibile și cele considerate supraponderale. Unele fete au fost întrebate dacă sunt dispuse să slăbească, în timp ce altele au fost întrebate dacă ar putea mânca mai mult.

Doar trei dintre cei 60 de candidați erau bărbați, dar toți au fost respinși, deoarece compania aeriană angaja numai bărbați din Kuweit.

Însoțitoare de zbor obligate să se dezbrace în fața examinatorului

Toți candidații selectați au fost apoi invitați să intre individual într-o cameră unde un recrutor le-a cerut să se dezbrace.

„Prima fată care a intrat a ieșit plângând”, a spus Bianca, o însoțitoare de bord româncă de 23 de ani. Când Bianca a intrat în cameră, recrutorul i-a cerut să-și ridice rochia.

Am tras-o puțin în sus, chiar sub genunchi, ea a tras-o până la chiloți. Rochia mea avea un fermoar la spate și m-a rugat să o trag până la talie, așa că am rămas acolo în lenjerie intimă și sutien. Recrutorul a verificat cicatrici, semne din naștere și tatuaje.”

María, o studentă în vârstă de 19 ani, a declarat: „Mai întâi mi-am dat jos bluza și mi-am lăsat pantalonii pe mine, apoi invers. Recrutorul m-a privit de sus până jos și s-a aplecat să se uite la gleznele mele.”

Anchetă a departamentului spaniol: „Demnitatea femeilor a fost încălcată”

În anunțul de publicitate al Meccti se preciza că candidații trebuiau să aibă o înălțime de cel puțin 1,58 metri, cu „greutate și înălțime proporționale” – și să aibă un „aspect general excelent”.

Departamentul spaniol al Muncii a deschis o investigație privind procesele de recrutare ale Meccti. Joaquín Pérez Rey, secretar de stat spaniol pentru ocuparea forței de muncă, a descris presupusul comportament al recrutorilor drept „un comportament intolerabil care încalcă demnitatea și drepturile fundamentale ale acestor femei”, conform Il Messaggero, scrie știridiaspora.ro.

Cei de la Meccti au anunțat că se vor adresa justiției, deoarece consideră că acuzațiile la adresa lor sunt complet nefondate. Ei spun că o altă firmă a gestionat procesul de recrutare, dar mailurile primite de candidate au provenit de la un site ce ținea de Meccti, mai trasmite sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?