Scandal sexual la nivel înalt în Marea Britanie. Un lord este acuzat că a molestat zece femei, iar vice-premierul știa de asta

Scandal sexual la nivel înalt în Marea Britanie. Un lord este acuzat că a molestat zece femei, iar vice-premierul știa de asta
Publicat: 23/02/2013, 15:40
Actualizat: 29/07/2014, 19:18

Parlamentarul britanic Chris Rennard se află în centrul unui scandal sexual, după ce zece membre ale partidului liberal-democrat acuză că acesta le-ar fi molestat, relatează Daily Mail.

Conflictul este cu atât mai mare cu cât, vice-premierului Regatului Unit, Nick Clegg, i se reproșează că ar aflat despre aceste probleme cu mult timp înainte ca ele să fie făcute publice.

„Clegg trebuie să fi știut ce se întâmplă mai ales că o investigație fusese lansată deja chiar de biroul său”, a declarat un fost membru al partidului.

În plus, femeile care au lansat acuzațiile la adresa Lordului Rennard au declarat că partidul a încercat să le cumpere tăcerea și chiar au fost amenințate cu excluderea din gruparea politică în cazul în care informațiile respective ar fi ajuns în presă.

În acest context, o anchetă a fost demarată zilele trecute, când, deși a declarat că este nevinovat, Chris Rennard a anunțat că pe perioada desfășurării cercetărilor va sta departe de partid pentru a evita punerea acestuia într-o lumină proastă. Politicianul se află acum în vacanță în Spania și a refuzat orice comentariu pe marginea scandalului în care este implicat.

Cu toate acestea, purtătorul său de cuvânt a precizat că Rennard „este foarte îngrijorat” și „profund șocat de acuzațiile care i se aduc”.

Alison Smith, una dintre femeile molestate, a povestit că prima întâmplare de acest gen a avut loc în urmă cu șase ani, când ea și o colegă de partid au fost invitate de Lordul Rennard la el acasă, după ce luaseră cina în oraș.

„La început totul a părut normal. El stătea pe o canapea, noi pe alta. Apoi, deodată, s-a ridicat și s-a așezat între noi și a început să ne mângâie pe spate și pe alte părți ale corpului (…). Eu m-am ridicat și am zis >”, a mărturisit aceasta.

Ulterior, când a încercat să depună plângere împotriva bărbatului, Alice a întâmpinat numeroase obstacole. „Trebuie să ne amintim că Lordul Chris Rennard era președinte de partid și director de campanie. (…) Ei îmi spuneau >, iar eu le spuneam >. Apoi ei îmi spuneau din nou .”, a arătat femeiea, criticându-i pe colegii săi de partid pentru lașitatea și indiferența cu care au privit cazul său.

O altă presupusă victimă, Bridget Harris, a povestit că Rennard a invitat-o în camera lui de hotel în timp ce se aflau la o conferință în Swansea, în anul 2003.

„În timp ce discutam, a început să îmi pună mâna pe picioare și să mă mângâie pe genunchi. A făcut asta de două sau de trei ori. Prima dată am crezut că a fost un accident (…). A treia oară a trebuit să mă mut de lângă el”, a arătat Bridget. „În mod clar nu a observat semnalul pe care i-l dădusem plecând de lângă el, așa că a sugerat că am putea să mergem să ne bem cafeaua în camera lui. M-am simțit jignită, supărată și dezamăgită. A doua zi le-am raportat superiorilor mei întâmplarea pentru că am știut că este greșit ce se petrecea”, a continuat ea.

În ciuda plângerilor făcute de cele două, dar și de alte femei, totul a fost mușamalizat până de curând, iar avocații lui Chris Rennard au declarat că politicianul a avut întotdeauna un comportament responsabil.

„Lordul Rennard descrie ca fiind complet neadevărate toate acuzațiile care i se aduc, precum și faptul că ar fi demisionat din funcția de președinte ca urmare a acuzațiilor privind comportamentul său inadecvat.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Motivul pentru care Erika Isac s-a ras în cap! Fanii au criticat-o dur: ”Ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum s-a transformat prietenia dintre I.G. Duca și Constantin Stere într-o relație dușmănoasă?