Secretul teribil al unui „soț perfect” din Rusia. „Nu sunt ursulețul Winnie the Pooh, dar nici un monstru”

Secretul teribil al unui „soț perfect din Rusia. „Nu sunt ursulețul Winnie the Pooh, dar nici un monstru
Publicat: 02/03/2018, 11:09
Actualizat: 02/03/2018, 11:43

Evgheni Chuplinski a recunoscut că a făcut sex cu unele dintre cadavrele femeilor ucise și a scrijelit simboluri satanice pe corpurile lor, scrie mirror.co.uk.

Bărbatul în vârstă de 52 de ani a avut „o căsnicie fericită” cu un medic stomatolog de succes – dar ducea o viață dublă, ucigând prostituatele de pe străzi, pe care le considera „nocive pentru societate”.

Poreclit „Jack Spintecătorul al Rusiei”, criminalul își sugruma victimele, cu vârste între 18 și 31 de ani, apoi le dezmembra trupurile neînsuflețite.

De asemenea, fostul polițist le jefuia pe femeile ucise, ascunzând cadavrele în orașul siberian Novosibirsk. Criminalul în serie a dorit să-i inducă în eroare pe anchetatori prin intermediul simbolurilor sataniste „desenate” cu obiecte tăioase pe trupurile victimelor.

„Se împrietenea cu femeile, le cerea să petreacă timp împreună și le ducea în locuri ascunse, unde le ucidea”, a povestit un procuror.

„Le dezmembra cadavrele și le arunca pe marginea drumului sau la gropile de gunoi”, a mai povestit omul legii.

Soția criminalului, Vera, un cunoscut medic dentist, nu a știut nimic despre viața dublă a acestuia, dar a precizat că uneori se comporta „ca un nebun”.

Chuplinski va fi condamnat în această lună, în urma unei decizii luate de un juriu anonim din Novosibirsk. Procurorul rus a cerut pedeapsa cu închisoarea pe viață, într-un penitenciar de maximă securitate.

Toate crimele au avut loc între 1998 și 2005, dar poliția rusă a avut nevoie de ani buni ca să-l prindă pe făptaș. În încercarea autorităților de a-l identifica, circa 5.000 de bărbați din zonă au fost amprentați și au oferit probe ADN, 8.000 de martori au fost interogați și au avut loc 300 de analize criminalistice.

Descris drept un „soț familist perfect”, criminalul în serie a declarat, ironic: „Nu sunt ursulețul Winnie the Pooh, dar nici un monstru”.

După ce a renunțat la serviciul polițienesc, bărbatul a lucrat ca taximetrist și apoi în construcții.

Acesta își ducea victimele în locuri pustii, unde le ucidea cu sânge rece. Evgheni Chuplinski este al doilea ex-polițist criminal în serie din Siberia, identificat în anii recenți, după Mihail Popkov, din Angarsk, regiunea Irkutsk.

Popkov, supranumit „Vârcolacul”, a fost condamnat în urmă cu trei ani pentru uciderea a 22 de femei, dar ulterior a mărturisit peste 60 de crime.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase