• Publicat:
Internațional

Senatul american a adoptat regulamentul pentru procesul privind demiterea lui Donald Trump

Senatul american a adoptat regulamentul pentru procesul privind demiterea lui Donald Trump
Senatul Statelor Unite a adoptat miercuri regulile referitoare la procesul care ar putea duce la demiterea președintelui Donald Trump și a respins propunerile democraților privind citarea mai multor oficiali și solicitarea unor documente, informează Reuters.

În cadrul discuțiilor din Senat, avocatul lui Donald Trump a declarat că eforturile democraților pentru demiterea președintelui nu au o bază solidă și sunt făcute doar pentru a schimba rezultatul alegerilor prezidențiale. La rândul lor, reprezentanții Partidului Democrat au declarat că există dovezi solide că Trump este vinovat de acuzațiile care îi sunt aduse.

Astfel, potrivit regulamentului adoptat miercuri, pentru început vor exista 48 de ore de audieri, câte 24 pentru fiecare parte, de-a lungul a șase zile. Cu această ocazie, apărătorii și contestatarii lui Trump vor avea ocazia de a-și prezenta argumentele în fața senatorilor.

Această procedură va începe miercuri, la ora locală 13:00 (20:00, ora României, n.red.).

Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate, l-a inculpat pe președintele Donald Trump pentru abuz de putere și obstrucționarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden.

Senatul va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea președintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deține majoritatea în Senatul SUA.

Inchide