Separatiştii din Luhansk organizează referendum de urgenţă pentru alipirea la Rusia! A fost anunţată data

Separatiştii din Luhansk organizează referendum de urgenţă pentru alipirea la Rusia! A fost anunţată data
Separatiştii din Luhansk organizează referendum de urgenţă pentru alipirea la Rusia! A fost anunţată data / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 20/09/2022, 15:32

Separatiştii pro-ruși din așa-zisa republică Luhansk (RPL), în estul Ucrainei, vor organiza un referendum privind alipirea la Federația Rusă în perioada 23-27 septembrie.

Informația este una oficială, anunțată de agenţia de presă rusă TASS, care îl citează pe vicepreşedintele separatist al Parlamentului din Luhansk. Și agenția Reuters a preluat știrea, comentând anunțul autorităților pro-ruse din Luhansk.

Fără comentarii de la Kremlin

Parlamentul separatist din Luhansk, susţinut de Rusia, a adoptat marţi, 20 septembrie, o lege care prezintă detaliile votului propus, deşi documentul nu menţionează o dată precisă pentru vot. Perioada 23-27 septembrie a fost propusă de vicepreședintele Parlamentului.

Forţele ruseşti au preluat controlul total al regiunii Luhansk din estul Ucrainei la începutul conflictului, dar oficialii ucraineni au declarat luni că au recucerit un sat din această zonă.

Oficialii numiţi de Rusia în mai multe regiuni din Ucraina care au fost capturate de forţele ruseşti şi-au intensificat eforturile de a organiza voturi privind aderarea la Rusia în cadrul unor acţiuni coordonate.

Marți, Dmitri Medvedev, fost președinte și premier al Rusiei, a declarat că „referendumurile din Donbas sunt esențiale nu numai pentru protejarea locuitorilor din Republica Populară Donețk, Republica Populară Luhansk și alte teritorii eliberate, ci și pentru restabilirea adevărului istoric”.

Oficiali instalați de Rusia și în alte părți ale Ucrainei capturate, cum ar fi regiunile Herson și Zaporojie, au transmis și ei lunile trecute că se pregătesc să organizeze referendumuri pentru a se alătura Rusiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase