Și Croația a început să vaccineze copiii / Ce sunt „autobuzele Covid”

Și Croația a început să vaccineze copiii / Ce sunt „autobuzele Covid”
Și Croația a început să vaccineze copiii / Sursa FOTO: pxhere.com
Publicat: 14/06/2021, 16:07

După România, și Croația a început să vaccineze copiii. Luni, autoritățile de la Zagreb au dat undă verde imunizării împotriva noului coronavirus pentru minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani. Deocamdată, copiii vor fi vaccinați doar cu serul de la Pfizer/BioNTech.

Într-o primă fază, acest pas l-a făcut doar regiunea maritimă Primorsko-Goranska, a cărei capitală neoficială este portul adriatic Rijeka.

O treime dintre croați s-au vaccinat

Directorul Institutului de Sănătate Publica (NZJZ), Vladimir Micovic, a confirmat pentru postul de televiziune N1 că s-a început vaccinarea în rândul minorilor. Judecând după interesul pe care îl suscită această campanie, „se pare că o bună parte dintre copii se va vaccina pentru a începe viitorul an şcolar în siguranţă”, a comentat Micovic.

În urmă cu o săptămână, NZJZ a recomandat vaccinarea copiilor de peste 12 ani cu serul produs de Pfizer/BioNTech. În Croația, cele 21 de regiuni decid în mod independent datele de vaccinare ale copiilor. Deocamdată, aproximativ 34,5% dintre cei 4,5 milioane de locuitori ai Croației s-au imunizat cu prima doză de vaccin (41,7 % din populaţia de peste 16 ani), în timp ce 17,28% (20,87% dintre adulţi) sunt vaccinaţi cu schema completă.

Pentru a promova vaccinarea, regiunea Virovitica, la nord-est de Zagreb, a trimis echipe mobile, aşa-numitele „autobuze Covid”, în locurile cele mai izolate ale ţării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase