Silvio Berlusconi candidează la europarlamentare din simțul RESPONSABILITĂȚII

Silvio Berlusconi candidează la europarlamentare din simțul RESPONSABILITĂȚII
Controversatul Silvio Berlusconi a anunțat că va candida la alegerile pentru un loc în Parlamentul European, în data de 26 mai 2019.

Cu ocazia unui turneu național, desfășurat înaintea alegerilor administrative, care vor avea loc luna viitoare în Italia, Silvio Berlusconi a declarat, în Quartu, Sardinia, că va candida la europarlamentare.

„Cu experiența mea, capacitatea mea de a convinge, cred că pot juca un rol important și îi pot determina pe cetățenii europeni să înțeleagă riscul îndepărtării de valorile occidentale”, a spus fostul premier italian Silvio Berlusconi, citat de Euronews.

 

În luna mai a anului trecut, tribunalul din Milano a decis ridicarea interdicției de a ocupa o funcție publică, în cazul lui Berlusconi.

„În sfârșit, cinci ani de nedreptate s-au sfârșit. Berlusconi poate candida din nou”, relevă un comunicat formațiunii Forza Italia, partidul lui Berlusconi.

Silvio Berlusconi a fost condamnat pentru fraudă fiscală în anul 2013 și a fost demis din camera superioară a Parlamentului italian.

 

În cazul acestuia, s-a instaurat interdicția de a ocupa o funcție publică pentru următorii șase ani.

Tribunalul din Milano a decis ca interdicția aplicată fostului premier italian să fie ridicată mai devreme, pentru bună purtare.

Berlusconi este un personaj controversat și nimic nu-l ferește de probleme, atât în politică, dar și în viața personală. Veronica Lario, soția acestuia, a cerut, în cadrul unui proces de divorț, o pensie alimentară de 43 MILIOANE EURO, adică 3,5 milioane euro pe lună de la politician.

 

„43 de milioane de euro pe an (…) Aceasta este suma pe careVeronica Berlusconi a cerut-o în cadrul procedurii de separare. Silvio Berlusconi a refuzat, propunând 200.000 de euro pe lună, această sumă fiind negociabilă și putând urca până la 300.000 de euro pe lună„, își informează cititorii aceeașipublicație, ziarul cu cel mai mare tiraj din Italia, care a citat „surse bine informate”.

Veronica Lario, în vârstă de 52 de ani, exasperată, după un mariaj de 30 de ani, de comportamentul soțului ei față de o serie de mai multe femei tinere, a cerut divorțul la începutul lunii mai.

 

Picătura care a umplut paharul a fost prezența, în aprilie, a lui Silvio Berlusconi, în vârstă de 72 de ani, la petrecerea demajorat organizată de o tânără blondă din Neapole, Noemi.

„Surse apropiate șefului Guvernului au afirmat că o sumă cuprinsă între 60 și 70 de milioane de euro a fost deja vărsată în contul Veronicăi”, a adăugat cotidianul italian.

Maria Cristina Morelli, avocata Veronicăi Lario, a declarat pentru Corriere della Sera că nu dorește să spună nimic presei despre clienții săi.

 

Silvio Berlusconi și Veronica Lario s-au cunoscut în1980 și s-au căsătorit civil zece ani mai târziu. Cei doi au împreună trei copii: Barbara, în vârstă de 24 de ani, Eleonora,în vârstă de 22 de ani, și Luigi, în vârstă de 20 de ani.

Între 1996 și 2007, Silvio Berlusconi a fost desemnat cel mai bogat om de afaceri din Italia. În 2008, el a ocupat a treia poziție în acest clasament. Cu o avere estimată la 6,5 miliarde de dolari, Berlusconi a urcat pe a doua poziție, în Italia, și pe locul al 70-lea în clasamentul Forbes 2009 al celor mai bogați oameni din lume.

În 2009, premierul italian Silvio Berlusconi a fost lovit în față de protestatari, în Milano și s-a ales cu nasul și dinții sparți. Cameramanii tv au surprins momentul în care un obiect este aruncat din mulțime și îl lovește în față pe Berlusconi.

Bunga-Bunga: Silvio Berlusconi a apărut la mai multe petreceri deocheate cu tinere domnișoare.

Inchide