Silvio Berlusconi, despre situația din Ucraina. „Noi de asemenea suntem în război pentru că le trimitem arme”

Silvio Berlusconi, despre situația din Ucraina. „Noi de asemenea suntem în război pentru că le trimitem arme”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 17/05/2022, 21:10
Actualizat: 17/05/2022, 21:17

Fostul premier din Peninsulă Silvio Berlusconi a declarat, marți, că Italia „se află de asemenea în război pentru că trimite arme Ucrainei”. Fostul șef al Guvernului de la Roma a precizat și că sancţiunile aplicate Rusiei de către UE vor avea „repercusiuni puternice” asupra economiei țării.

Silvio Berlusconi i-a criticat pe liderii occidentali care, prin poziția lor, fac tot mai îndepărtată posibilitatea unui dialog cu președintele rus Vladimir Putin pentru ca acesta să oprească războiul din Ucraina, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

Într-un discurs ținut la un miting al partidului său, Forza Italia, în localitatea Treviglio, Berlusconi a surprins prin declarații foarte îndepărtate de poziția guvernului condus de Mario Draghi – guvern din care face parte și Forza Italia – privind agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei.

Dacă Forza Italia l-a sprijinit până acum pe actualul premier Mario Draghi să trimită ajutoare militare destinate armatei ucrainene, alte partide din coaliția guvernamentală, precum Liga sau Mișcarea 5 Stele, au început să ceară explicații guvernului.

„Trebuie să gândim ceva excepțional pentru a opri războiul”

„Nu avem lideri în lume, nu avem lideri în Europa. Mă tem că acest război va continua, noi de asemenea suntem în război pentru că le trimitem arme”, a spus Silvio Berlusconi. El a remarcat faptul că, inițial, au fost trimise Ucrainei arme de calibru mic, dar acum sunt trimise „tancuri și arme grele”, relatează Digi24.

Fostul premier italian a mai sesizat că sancțiunile aplicate Rusiei de către UE vor avea „repercusiuni puternice” asupra economiei Italiei și „vor fi pagube chiar și mai grave în Africa, iar apoi sunt posibile valuri de refugiați”.

„Trebuie să gândim ceva excepțional pentru a opri războiul”, a conchis fostul prim-ministru italian.

Miliardar și mogul de presă, fostul premier cu cei mai mulți ani în funcție în Italia postbelică. El anunțase anul trecut că vrea să candideze la președinția Italiei, după care s-a răzgândit.

La câteva zile de la momentul invaziei trupelor ruse în Ucraina, din 24 februarie, Silviu Berlusconi se declarase „profund dezamăgit şi îndurerat de comportamentul lui Vladimir Putin”, de care a fost apropiat, dar care și-a asumat „o responsabilitate foarte serioasă în faţa lumii întregi” atacând Ucraina.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult