Soldații PART-TIME, la mare căutare în Marea Britanie. Generația SNOWFLAKES nu vrea să lucreze în armată, dar ar putea fi atrasă de noua ofertă

Redactor:
Silviu Bănilă
Soldații PART-TIME, la mare căutare în Marea Britanie. Generația SNOWFLAKES nu vrea să lucreze în armată, dar ar putea fi atrasă de noua ofertă
Soldații din Marea Britanie vor putea lucra part-time, aceasta fiind una din măsurile extreme ale armatei în goana după recruți.

Tentativa armatei britanice de a recruta oameni din generația „snowflakes” (fulgi de zăpadă), millenials și cea a dependenților de smartphone-uri a fost ironizată în mediile de socializare, scrie Daily Star.

Noul „job flexibil” le permite soldaților obișnuiți să lucreze part-time sau să limiteze timpul petrecut în anumite baze militare.

Facilitatea va fi implementată începând cu această lună, după un „experiment” extins cu soldați part-time.

Forțele armate oferă astfel flexibilitate pentru cei care au persoane în îngrijire și cei care urmează studii.

Șefii din Apărare speră ca ajutorul să permită Armatei să păstreze tinerele talente, care altfel ar fi nevoite să plece.

Directorul de Personal, General Maior Ivan Jones, a declarat: „Inițiativa va continua să modernizeze oportunitățile de angajare în Serviciu și să diversifice căile prin care îi ajutăm pe soldați și familiile lor. Cred că ne va întări ca instituție”.

Un sondaj realizat anul trecut în rândul militarilor a arătat că doar 30% dintre aceștia simt că pot împăca viața personală cu cea profesională.

Înscrierile vor fi supervizate de Centrul pentru Personal Militar, cu regula de bază care spune că toți soldații trebuie să răspundă chemării la arme, în cazuri urgente sau care țin de siguranța națională.
 

Inchide