Soția lui El Chapo, amenințată cu moartea: „T…ă, tu și familia ta veți muri. O să mă asigur că așa va fi” / Fiul traficantului, „Șoarecele”, eliberat de armată în urma unui atac sângeros al cartelului

Redactor:
Gandul
Soția fotomodel a lui El Chapo susține că a primit amenințări cu moartea, după arestarea și ulterior eliberarea fiului traficantului de droguri, în urma unei confruntări sângeroase.

Emma Coronel, partenera de viață a lui Joaquin „El Chapo” Guzman, cel mai bogat traficant de droguri din lume, până la arestarea sa, a dezvăluit că a primit amenințarea: „Tu și familia ta veți muri”.

Fosta Miss Sinaloa 2008 a primit amenințările cu moartea după ce fiul lui El Chapo, Ovidio Guzman Lopez, a fost prins de poliție, săptămâna trecută, de către forțele de ordine, care, ulterior, l-au eliberat, în urma unui asediu din partea traficanților, scrie dailystar.co.uk.

Cadavrele rezultate în urma confruntării armate au fost lăsate pe marginea drumului din Culiacan, localitate situată în statul mexican Sinaloa.

Coronel nu este mama naturală a lui Guzman Lopez și susține că a primit următorul mesaj de la un utilizator de social media, pe nume Alfredo Trejo: „Aș fi vrut ca acest câine și narcotraficanții nenorociți să fi fost uciși azi. Târfă, tu și familia ta veți muri. O să mă asigur că așa va fi. Ești un rahat în Mexic. Tu și cei ca tine”.

Soția lui El Chapo a tratat cu maximă seriozitate mesajul, pe care l-a șters câteva ore mai târziu.

Coronel a vorbit cu presa locală, căreia s-a destăinuit cu privire la temerile ei, mai ales după nașterea gemenelor sale, Emali Guadalupe și Maria Joaquina.

Soldații l-au arestat, joia trecută, pe Ovidio Guzman, alias „Șoarecele”, unul dintre cei zece copii ai lui El Chapo.

El Chapo ispășește o pedepsa cu închisoare pe viață plus 30 de ani în penitenciarul de maximă siguranță Florence din Colorado, după ce a fost extrădat din Mexic în SUA.

Ovidio a fost arestat în Tres Rios, una din cele mai luxoase zone din Culiacan, dar armata l-a eliberat la scurt timp, după un val de violențe ce a afectat orașul.

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a confirmat că Ovidio a fost eliberat, motivând că nu putea pune în pericol viețile civililor, în schimbul capturării fiului lui El Chapo.

Presa a scris că, după reținerea lui Ovidio, cartelul a atacat casele rudelor soldaților mexicani, pentru a obține eliberarea traficantului.

Ovidio Guzman Lopez a fost pus sub acuzare în SUA pentru asocierea la un grup infracțional și trafic de droguri, au confirmat, în februarie, autoritățile americane.

×

Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă https://bit.ly/2CxtaUg

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide