Spania primește turiști vaccinați din toată lumea începând cu 7 iunie

Spania primește turiști vaccinați din toată lumea începând cu 7 iunie
Spania primește turiști vaccinați din toată lumea începând cu 7 iunie / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 21/05/2021, 18:00
Actualizat: 21/05/2021, 18:04

A doua cea mai vizitată țară din lume, Spania anunță că va permite accesul pe teritoriul său, începând din 7 iunie, „pentru toate persoanele vaccinate” indiferent de țara lor de origine. Anunţul a fost făcut vineri chiar de şeful guvernului, Pedro Sanchez.

Premierul a avut o alocuțiune în cadrul Salonului internaţional al turismului Fitur. „Începând din 7 iunie, toate persoanele vaccinate şi familiile lor vor fi binevenite în ţara noastră, Spania, indiferent de ţara de origine”, a declarat Sanchez.

Britanicii, așteptați să ia cu asalt plajele spaniole

Înainte de pandemie, britanicii asigurau primul contingent de turişti în Spania. Acum, și ei sunt primiți „la liber”, după ce, până acu, le erau permis doar călătoriile  considerate „esenţiale”. Ei vor putea să meargă în Spania „fără restricţii şi fără exigenţe sanitare şi nu vor trebui să se supună controalelor de niciun fel”, a adăugat premierul Madridului. Totuși, Pedro Sanchez nu a precizat dacă asta înseamnă că turiştii britanici nu vor trebui să prezinte un test PCR negativ la sosirea lor în Spania, aşa cum este cazul pentru toţi călătorii veniți din străinătate.

  • Cel puțin pentru moment, Spania încă mai face parte dintre ţările cu risc ridicat în viziunea Marii Britanicii, care cere propriilor cetăţeni să intre în carantină la revenirea acasă, precum şi să prezinte un test PCR.

Ridicarea restricțiilor de către Spania  vizează în total 10 ţări din afara Uniunii Europene, ai căror rezidenţi nu aveau dreptul până în prezent să vină în Spania decât pentru călătorii esenţiale. Printre aceste state, Australia, Noua Zeelandă, Israel, China şi Japonia.

Înainte de pandemie, Spania era a doua destinaţie turistică în lume, după Franţa. Anul acesta, Madridul speră să atragă circa 45 milioane de turişti străini, jumătate decât cifra de dinaintea pandemiei. Annual, în Spania veneau peste 18 milioane de turiști britanici, cel mai important contingent de vizitatori străini. Astfel, azi, revenirea lor pe plajele de pe Costa del Sol, între altele, este crucială pentru economia spaniolă; turismul reprezintă 14% din PIB-ul Spaniei.

  • Pentru țările din UE, intrările rezidenţilor nu au fost niciodată limitate de către Spania. Totuși, aceşti vizitatori trebuie să prezinte la graniță un test PCR negativ.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase