Statul Major al Armatei ucrainene: Militarii care păzeau Insula Șerpilor sunt în viață

Statul Major al Armatei ucrainene: Militarii care păzeau Insula Șerpilor sunt în viață
Publicat: 28/02/2022, 14:51

Statul Major al Armatei ucrainene a anunțat luni, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, că militarii care păzeau Insula Șerpilor în momentul invaziei Ucrainei de către Rusia nu au murit, așa cum s-a crezut inițial.

Astfel, Statul Major anunță că soldații sunt în viață, fiind luați prizonieri de trupele ruse.

Mai mult, autoritățile anunță că rușii au capturat și membrii echipajului unei nave civile, care au mers pe insulă pentru o misiune umanitară.

„Suntem foarte bucuroși să știm că frații noștri sunt în viață și sunt bine! Dar propaganda rusă încearcă să prezinte «știri» cum că autoritățile ucrainene «au uitat» de propriii oameni. În același timp, marinarii au ripostat cu curaj atacurilor ocupanților ruși.

De asemenea, invadatorii «au uitat» să raporteze că au distrus complet infrastructura insulei: far, turnuri, antene etc. În consecință, comunicarea cu Insula Șerpilor a fost întreruptă. Încercările repetate de a contacta personalul și de a afla despre soarta sa au fost în zadar. De asemenea, bombardamentele constante ale navelor de război și aviației ruse nu au permis oferirea de sprijin. Inamicul și-a demonstrat încă o dată esența. Și din nou a dovedit că nu există credință și adevăr în acțiunile și cuvintele sale”, se arată în mesaj.

Autoritățile ucrainene au crezut că militarii de pe Insula Șerpilor au murit

Rusia a trimis două nave de război, Moscova și Vasilii Bikov, împotriva micii garnizoane ucrainene de pe Insula Șerpilor.

„Suntem o navă rusă de război. Vă sugerăm să depuneți armele și să vă predați, pentru a evita vărsare de sânge și victime inutile. Altfel, veți fi bombardați. Ne-ați auzit?”, au transmis rușii de două ori.

„Navă de război rusească, du-te naibii”, au răspuns militarii ucraineni, potrivit unor înregistrări apărute în presa din Ucraina.

Autoritățile ucrainene au crezut la acea vreme că cei 13 militari care păzeau insula au murit și au anunțat că aceștia vor fi declarați eroi post-mortem.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase