SUA cer test negativ de Covid-19 de la toți pasagerii curselor aeriene care vin din Marea Britanie!

SUA cer test negativ de Covid-19 de la toți pasagerii curselor aeriene care vin din Marea Britanie!
SUA cer test negativ de Covid-19 de la toți pasagerii curselor aeriene care vin din Marea Britanie! / Sursa FOTO: https://www.pointswithacrew.com
Publicat: 25/12/2020, 09:42

Decizie fără echivoc luată de Statele Unite: toți pasagerii curselor aeriene care vin din Marea Britanie în America vor trebui să prezinte un test negativ de Covid-19! Măsura se aplică de luni, 28 decembrie.

Pasagerii care se îmbarcă din Regatul Unit pentru SUA vor fi obligați să prezinte înainte de îmbarcare un test negativ nu mai vechi de 72 de ore!

Donald Trump, decizii în contradictoriu

Măsura luată de autoritățile americane vine pe fondul preocupărilor că varianta noului coronavirus recent depistată pe teritoriul Regatului Unit ar putea fi mai uşor transmisibilă. Totuși, presa de peste Ocean remarcă „virajul” luat de Trump, după ce marți administrația prezidențială de la Washington anunțase companiile aeriene că nu intenţionează să ceară testarea pasagerilor din Marea Britanie.

Acum, toţi pasagerii care vin din Regatul Unit trebuie să aibă un test negativ, PCR sau antigen, pentru a putea decola către Statele Unite, a subliniat Centrul american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) într-un comunicat difuzat joi, 24 decembrie.