SUA renunță la testarea COVID-19 pentru intrarea în țară, pe toate liniile aeriene. Care sunt regulile în ceea ce privește dovada vaccinării

SUA renunță la testarea COVID-19 pentru intrarea în țară, pe toate liniile aeriene. Care sunt regulile în ceea ce privește dovada vaccinării
Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 12/06/2022, 12:54
Actualizat: 12/06/2022, 13:45

Obligativitatea testării pentru COVID-19 înainte de intrarea în Statele Unite ale Americii pe toate liniile aeriene a fost ridicată începând de duminică, ora 00:01, ora locală (ET), respectiv ora 7:00, ora României.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a anunțat noile reguli privind gestionarea pandemiei de COVID-19 pentru toți pasagerii care sosesc în SUA pe calea aerului.

„Începând din 12 iunie,  ora 12:01 AM ET (Eastern Time) (ora 7:00 dimineața, ora României), CDC nu va mai impune pasagerilor care călătoresc pe calea aerului dintr-o țară străină către Statele Unite să arate un test viral COVID-19 cu rezultat negativ sau un document care să ateste să s-au vindecat de COVID-19 înainte de a se îmbarca”, a transmis CDC într-un mesaj pe pagina oficială.

Anterior, așa cum anunțase și Ambasada SUA în România, începând cu data de 6 decembrie 2021, toți pasagerii care călătoreau cu o linie aeriană către Statele Unite, începând de la vârsta de 2 ani, erau obligați să prezinte la îmbarcare un rezultat negativ al unui test viral COVID-19 efectuat cu cel mult o zi înaintea zborului. Alternativ, persoanele ce călătoreau spre Statele Unite puteau prezenta documentație de la un furnizor de servicii medicale acreditat din care să reiasă că s-au vindecat de COVID-19 în cele 90 de zile dinaintea călătoriei.

Recomandările CDC

„Important, CDC continuă să recomande ca toți pasagerii să fie la zi cu vaccinarea împotriva COVID-19 și să se testeze pentru infecție cu un test viral înainte și după ce călătoresc și după ce au avut n contact direct cu o persoană despre care au aflat că e infectată cu COVID-19, pentru a putea lua măsurile necesare pentru a reduce riscul transmiterii infecției. În plus, CDC continuă să recomande populației să poarte măști în mijloacele de transport în comun închise”, se arată în ordinul actual semnat de directorul CDC.

Potrivit ABC, pasagerii care nu sunt cetățeni americani trebuie să arate dovada că sunt vaccinați cu schema completă împotriva COVID-19 înainte de intrarea în țară, în timp ce cei care au cetățenie americană nu au această obligație, dar li se recomandă să stea acasă sau să se autoizoleze timp de 5 zile după călătorie.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult