SUA și Japonia, noi exerciții militare de amploare Peninsula Coreea, după amenințările de la Phenian

SUA și Japonia, noi exerciții militare de amploare Peninsula Coreea, după amenințările de la Phenian
Publicat: 22/09/2017, 13:37

Grupul de luptă „Reagan” va desfășura și în luna octombrie un exercițiu militar alături de forțele navale sud-coreene, potrivit ministrului de Apărare de la Seul.

Portavionul Reagan, ce este dislocat în Japonia, desfășoară exerciții militare în regiune încă din 11 septembrie în apele teritoriale ale Japoniei, se arată într-un comunicat al forțelor maritime nipone. La acest exercițiu mai participă trei nave japoneze de război, inclusiv două distrugătoare. Exercițiul se va finaliza la 28 septembrie.

Statele Unite și aliații regionali desfășoară cu regularitate astfel de exerciții militare în proximitatea Peninsulei Coreea, în contextul în care regimul de la Phenian continua să-și dezvolte programele nucleare și balistice.

Tensiunile din regiune s-au intensificat în ultimele luni, după repetatele teste efectuate de Coreea de Nord. Recent, Phenianul a anunțat că a testat cu succes și o bombă cu hidrogen, reprezentând cel mai mare test nuclear al Coreei de Nord.

Președintele american, Donald Trump, a avertizat marți, în discursul rostit la ONU, că va „distruge” Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma „misiunea sinucigașă” de a amenința Statele Unite. Ca reacție, oficialii din Phenian au anunțat că iau în considerare testarea unei bombe cu hidrogen în Oceanul Pacific.

Amenințarea cu „distrugerea totală” a Coreei de Nord nu a rămas, însă, fără răspuns de la Phenian.

Kim Jong-Un a declarat vineri că Phenianul va lua în considerare „contra-măsuri severe de cel mai înalt nivel” împotriva Statelor Unite ca răspuns în fața amenințărilor președintelui american, Donald Trump, informează Reuters.
Președintele american, Donald Trump, a avertizat marți, în discursul rostit la ONU, că va „distruge” Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma „misiunea sinucigașă” de a amenința Statele Unite.
„Remarcile sale m-au convins, mai degrabă decât să mă înspăimânte sau să mă oprească, că drumul pe care l-am ales este corect și că este cel pe care trebuie să-l urmez până la capăt”, a afirmat Kim în cadrul unei declarații făcute publice de agenția de știri KCNA.
„Ca bărbat din Republica Populară Democrată Coreeană și în numele demnității și onoarei statului și poporului meu, și din partea mea însăși, îl voi face pe cel ce deține prerogativele comenzii supreme ale Statelor Unite să plătească scump pentru discursul său”, a adăugat liderul nord-coreean.
Phenianul ia în considerare testarea unei bombe cu hidrogen
Ri Yong Ho, ministrul de Externe al Coreei de Nord, a declarat vineri că Phenianul ar putea lua în considerare testarea unei bombe cu hidrogen în Oceanul Pacific, potrivit agenției de știri Yonhap, citate de Reuters.
După ce a fost întrebat de reporteri în New York la ce se referea liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, în momentul în care a amenințat într-o declarație anterioară cu luarea unor „contra-măsuri de cel mai înalt nvel din istorie” împotriva SUA, Ri a afirmat că Phenianul ar putea lua în considerare un test cu bombă cu hidrogen.
Ministrul nord-coreean a adăugat însă că nu cunoaște cu exactitate „opiniile” liderului Kim Jong-Un în privința acestei chestiuni.
Trump anunță noi sancțiuni pentru Coreea de Nord
Statele Unite vor adopta noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord, a anunțat joi președintele Donald Trump, în contextul tensiunilor cu regimul Kim Jong-Un, care a efectuat o serie de teste nucleare și balistice, relatează site-ul agenției Reuters.
„Vom impune sancțiuni suplimentare Coreei de Nord”, a declarat joi Donald Trump cu ocazia întrevederii pe care a avut-o cu președintele Afganistanului, Ashraf Ghani.
Regimul din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, a efectuat în ultimul an o serie de teste nucleare și balistice, amenințând cu atacuri Coreea de Sud, Japonia și Statele Unite.
Donald Trump a avertizat marți, în discursul rostit la ONU, că va „distruge” Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma „misiunea sinucigașă” de a amenința Statele Unite. „În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigașă de a amenința SUA, vom distruge total Coreea de Nord”, a avertizat Donald Trump de la tribuna Adunării Generale ONU.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
2023 a fost cel mai bun an pentru bănci din istoria României