SUA: Toți elevii de peste 12 ani, obligați să se vaccineze în Los Angeles / Vaccin sau test periodic obligatoriu pentru angajații marilor companii

SUA: Toți elevii de peste 12 ani, obligați să se vaccineze în Los Angeles / Vaccin sau test periodic obligatoriu pentru angajații marilor companii
SUA: Toți elevii de peste 12 ani, obligați să se vaccineze în Los Angeles / Vaccin sau test periodic obligatoriu pentru angajații marilor companii / foto: pixabay.com
Publicat: 10/09/2021, 08:51

Elevii cu vârste de 12 ani sau mai mari din Los Angeles vor fi nevoiți să se vaccineze, altfel nu mai pot participa fizic la cursuri, anul viitor. Aceasta devine cea mai dură legislație anti-COVID din SUA.

Consiliul Los Angeles USD (Unified School District) a votat, joi, pentru vaccinarea obligatorie a 630.000 de elevi, care iau parte la activitățile sportive și extracuriculare, până la sfârșitul lunii octombrie, alții urmând a fi vaccinați până la 19 decembrie, scrie thestar.com.

Elevii care nu vor prezenta dovada vaccinării nu vor avea voie la ore, începând cu 11 ianuarie, prima zi după vacanța de iarnă. Aceștia vor învăța online, în programul independent de studiu LAUSD.

Circa 80.000 de elevi nu au fost încă vaccinați, potrivit cifrelor oficiale.

„Nu dorim să încălcăm drepturile nimănui”, a declarat Monica Garcia, membru al consiliului școlar. „Această acțiune este menită să ne ajute să ne facem meseria, să aducem copiii în siguranță la școală”.

Măsurile survin după ce profesorii au fost obligați să se vaccineze anti-COVID.

„COVID-19 suferă mutații, se transmite între elevi și vaccinurile reprezintă cea mai bună linie defensivă împotriva răspândirii virusului”, a declarat Cecily Myart-Cruz, președintele United Teachers LA.

Unii părinți au criticat reglementările LAUSD, spunând că ei trebuie să decidă pentru copiii lor.

Joi, președintele Joe Biden i-a îndemnat pe americani să-și vaccineze copiii.

Joe Biden: Răbdarea noastră este tot mai mică

Noile măsuri impuse de administrația Biden au rolul de a combate pandemia de Covid, alimentată acum și de varianta Delta a virusului.

Președintele Joe Biden va ordona tuturor angajaților din companiile publice să se vaccineze și va întreprinde măsuri similare și în cazul celor private.

Biden i-a criticat dur pe americanii care nu s-au vaccinat: „Mesajul meu este: Ce mai așteptăm? Ce mai doriți să vedeți? Am fost răbdători, dar totul are o limită. Orice refuz ne costă pe noi, așadar, vă rog, faceți ceea ce este corect”.

Companiile care au mai mult de 100 de angajați vor fi nevoite să le ceară acestora să se vaccineze sau să se testeze săptămânal. Angajații vor primi zile libere pentru a se vaccina.

Angajatorii americani riscă amenzi de până la 14.000 de dolari, dacă nu respectă legislația anti-COVID.

Mai mult, Biden a stabilit ca peste 17 milioane de angajați din sistemele Medicare și Medicaid să fie vaccinați.

SUA investesc în teste rapide

SUA vor cheltui 2 miliarde de dolari pentru a cumpăra 280 milioane teste rapide.

Miercuri, SUA au înregistrat 176.000 noi cazuri, mult peste cele 10.000 din luna iunie, când pandemia a fost la un minim istoric, relevă datele Bloomberg. 2.143 persoane au murit, miercuri, în SUA, din cauza COVID-19.

80 milioane de americani refuză însă să se vaccineze și produc „mari probleme”, a criticat Biden, potrivit ndtv.com.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult