Supraviețuitorii Holocaustului solicită Facebook-ului să elimine conținutul care neagă cumplitul genocid. ONU: Negarea acestei atrocități este un act de antisemitism – VIDEO

Redactor:
Alexandra Mortu

Supraviețuitorii Holocaustului din întreaga lume susțin o campanii lansate miercuri, care îl vizează pe șeful Facebook, Mark Zuckerberg, cerându-i să ia măsuri pentru a elimina negarea genocidului nazist de pe site-ul social media.

Campania #NoDenyingIt, coordonată de Conferința de la New York cu privire la revendicările evreiești materiale împotriva Germaniei, folosește platforma Facebook pentru a face auzite cererile supraviețuitorilor de către Zuckerberg, postând un videoclip pe zi, în care îl îndeamnă să înlăture grupurile, paginile și postările care neagă existența Holocaustului. Videoclipurile vor fi postate și pe Instagram, deținut de Facebook, precum și pe Twitter.

Zuckerberg a stârnit controverse în 2018 prin comentariile pe care le-a făcut pentru site-ul Recode referitoare la postările care neagă genocidul nazist în care au murit 6 milioane de evrei – preciza că acestea nu vor fi neapărat eliminate. El a spus că nu crede că denunțătorii Holocaustului „greșesc” intenționat și că atâta timp cât postările nu includ vătămare sau violență, chiar și conținutul ofensator ar trebui protejat.

„Unde sunt cele 6 milioane de oameni? Există zeci de mii de fotografii făcute chiar de naziști. Erau mândri de ceea ce făceau”

În urma controverselor stârnite, Zuckerberg, care este el însuși evreu, a explicat faptul că, în timp ce el însuși considera „negarea Holocaustului foarte ofensatoare”, a crezut că „cel mai bun mod de a lupta cu discursul ofensator este discursul bun”.

De atunci, reprezentanții Facebook s-au întâlnit cu cei ai Conferinței pentru revendicări, dar grupul, care negociază compensațiile pe care Germania trebuie să le dea victimelor Holocaustului, spune că însuși Zuckerberg a refuzat.

Scopul campaniei este de a-l determina să îi susțină pe supraviețuitorii Holocaustului, astfel încât să-i poată spune personal poveștile lor și să-și pledeze cazul – negarea Holocaustului încalcă standardele Facebook despre discursul de ură și ar trebui eliminat.

„În Germania sau în Austria, oamenii merg la închisoare dacă neagă Holocaustul pentru că știu că este o minciună, este calomnie. Cum poate cineva să se îndoiască cu adevărat de asta? Unde sunt cele 6 milioane de oameni? Există zeci de mii de fotografii făcute chiar de naziști. Erau mândri de ceea ce făceau. Nu o negă, știu că au făcut-o”, a declarat Eva Schloss, o supraviețuitoare de la Auschwitz care locuiește astăzi la Londra și a înregistrat un mesaj pentru Zuckerberg.

Familia lui Schloss a scăpat înainte de război de la Viena în Olanda, unde s-a împrietenit cu Anne Frank, care locuia în apropiere, în Amsterdam, și avea aceeași vârstă. După ce armata germană a trecut peste țară, familiile Schloss și Frank s-au ascuns, dar au fost descoperite de naziști separat în 1944, familia Schloss fiind trădată de o femeie olandeză.

Supraviețuitoare de la Auschwitz: Mirosul de carne arsă se simțea în fiecare zi!

Eva Schloss și mama ei au supraviețuit cumplitului Auschwitz, dar tatăl și fratele ei au fost uciși, în timp ce Otto Frank, tatăl Annei, a fost singurul supraviețuitor al familiei sale imediate și s-a căsătorit cu mama lui Schloss după război. Otto Frank a publicat acum jurnalul celebrul al fiicei sale pentru ca lumea să-i poată auzi povestea. Eva Schloss a scris despre propria poveste și ar dori să-i relateze lui Zuckerberg propria experiență.

„Se întâmpla în fiecare zi, coșurile de fum fumegau, se simțea mirosul de carne arsă”, a declarat femeia în vârstă de 91 de ani pentru The Associated Press. De asemenea, aceasta a adăugat că a fost separată de mama ei și a presupus că aceasta fost gazată.

„Vă puteți imagina acest sentiment? Aveam 15 ani și mă simțeam singură pe lume. A fost groaznic”, a mai punctat supraviețuitoarea.

Eva Schloss #NoDenyingIt

You cannot deny Eva Schloss lost most members of her family in the Holocaust – only she and her mother survived. A survivor of the Auschwitz concentration camp, where over 1.1 million men, women and children lost their lives during the Shoah, she has created this video message imploring Mark Zuckerberg to remove Holocaust denial from Facebook. Please join us and share Eva’s message because there is no denying her suffering and loss. #NoDenyingIt

Publicată de Claims Conference (Conference on Jewish Material Claims Against Germany) pe Marţi, 28 iulie 2020

Facebook a susținut că elimină postările de negare a Holocaustului în țările în care acest lucru este ilegal, precum Germania, Franța și Polonia, în timp ce în țările în care nu este o infracțiune, precum SUA și Marea Britanie, este monitorizat cu atenție pentru a stabili dacă depășește limita a ceea ce este permis.

„Ștergem la orice postare care sărbătorește, apără sau încearcă să justifice Holocaustul. Același lucru este valabil și pentru orice conținut care batjocorește victimele Holocaustului, acuză victimele că au mințit în legătură cu atrocitățile, îndeamnă la ură sau pledează pentru violență împotriva evreilor în orice fel. Postările și articolele care neagă Holocaustul adesea încalcă unul sau mai multe dintre aceste standarde și sunt eliminate de pe Facebook”, a declarat platforma de social media pentru AP.

La începutul acestei luni, un audit de doi ani al înregistrării drepturilor civile Facebook a constatat „neplăceri grave” care au marcat progresul rețelei sociale în probleme precum discursul de ură, dezinformarea și părtinirea. Zuckerberg este unul dintre cei patru CEO ale marilor firme de tehnologie care au fost audiați miercuri la congresul Statelor Unite în ceea ce privește modul în care domină piața.

Peste 500 de companii au început, la 1 iulie, un boicot publicitar menit să facă presiune pe Facebook pentru a lua o poziție mai puternică împotriva discursului de ură. Conferința pentru revendicări a decis să lanseze propria sa campanie după ce s-a încheiat boicotul care „nu pare să aibă vreun efect”, potrivit lui Greg Schneider, vicepreședintele executiv al Conferinței pentru revendicări.

ONU: Negarea acestei atrocități este un act de antisemitism

Mai multe grupuri care neagă Holocaustul au fost identificate pe Facebook de către Liga anti-defăimare din New York, unele fiind ascunse și cele mai multe fiind și private.

Pe de o parte, în grupul „Real World War 2 History”, administratorii sunt clar conștienți de linia fină dintre ceea ce este și nu este permis, înscriind printre regulile sale că membrii trebuie „să evite postările care prezintă caricaturi grotești pe care cenzorii FB le pot interpreta drept rasiste sau odioase”.

O altă pagină, „Comitetul pentru dezbatere deschisă asupra Holocaustului”, prezintă postări periodice de videoclipuri revizioniste, inclusiv una din februarie în care comentatorul spune că gazul Zyklon B folosit pentru a ucide evrei în lagărele naziste a fost de fapt folosit pentru a ucide păduchii care puteau răspândi tifosul, susținând „acest produs chimic a fost utilizat pentru a îmbunătăți sănătatea deținuților și pentru a reduce, și nu pentru a crește, mortalitatea în lagăr”.

„Națiunile Unite au recunoscut că negarea Holocaustului este o formă de antisemitism și, desigur, antisemitismul este discurs de ură”, a declarat Greg Schneider, vicepreședintele executiv al Conferinței pentru revendicări.

Pentru Charlotte Knobloch, un important lider evreu german care a supraviețuit Holocaustului ascunzându-se și care participă la campanie, a susținut că este deosebit de important ca platformele de socializare să fie vigilente cu privire la prevenirea negării, deoarece mulți din generațiile tinere se bazează pe ele pentru informații.

„Au o responsabilitate specială”, a declarat femeia în vârstă de 87 de ani.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Antena 1 a dat lovitura. Puțină lume se aștepta la asta. Ce se întâmplă la...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Top 3 cele mai ghinioniste zodii în data de 28 octombrie. Gemenii se vor adapta...
Inchide