Țara europeană care raționalizează energia. Aerul condiționat se va folosi doar cu ușa închisă. Ce alte măsuri drastice se vor lua

Țara europeană care raționalizează energia. Aerul condiționat se va folosi doar cu ușa închisă. Ce alte măsuri drastice se vor lua
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 25/07/2022, 10:59
Actualizat: 25/07/2022, 11:01

Franța pune în aplicare un plan drastic de raționalizare a energiei. Aerul condiționat se va folosi doar cu ușa închisă, iar iluminatul cu neoane va fi limitat în magazine.

Magazinele vor primi ordin să închidă ușile atunci când folosesc aerul condiționat și să limiteze iluminatul cu neon, pentru a limita risipa de energie.

Ministrul tranziției ecologice va emite, în zilele ce urmează, două decrete în acest sens.

„Primul decret va extinde interdicția publicității luminoase, indiferent de dimensiunea orașului, între orele 01:00 și 06:00. Al doilea decret va interzice magazinelor să aibă ușile deschise în timp ce aerul condiționat funcționează” a declarat Pannier-Runacher.

Regulile au intrat deja în vigoare în anumite zone

Regulile, care au intrat deja în vigoare în unele zone, vor fi implementate în toată Franța, susține ministrul tranziției ecologice.

În urma invaziei ruse din Ucraina, costurile energiei din Europa au crescut considerabil. În cazul în care vor încălca regula aerului condiționat, magazinele vor fi amendate cu până la 750 de euro, scrie Mediafax.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult