Țara în care politicienii ar putea fi înlocuiți cu inteligența artificială

Țara în care politicienii ar putea fi înlocuiți cu inteligența artificială
Publicat: 17/04/2018, 16:59

Michihito Matsuda, care candidează la primăria din Tama New Town, în vestul Tokyo-ului, a insistat că roboții AI vor analiza datele și vor furniza „politici definite clar”.

Matsuda, în vârstă de 44 de ani, a ținut un discurs plin de vervă, în care a vorbit despre viziunea sa politică inedită, în vederea dezvoltării imobiliare a zonei Tama New Town, construită în anii 1960.

„În urmă cu 40 de ani, Tama New Town era cel mai avansat oraș din Japonia. În prezent, populația sa îmbătrânită va continua să crească, aducând de la sine nevoia schimbării actualei administrații. Haideți să lăsăm inteligența artificială să determine politicile, prin analizarea datelor municipale”, a declarat politicianul.

Acest lucru presupune calcularea celei mai bune căi de acțiune în eventualitatea unei dispute, furnizarea de compromisuri raționale în timpul conflictelor de opinii și analizarea petițiilor venite din partea cetățenilor.

Matusada candidează pentru a doua oară la primărie. Acesta a candidat și în 2014, când câștigătorul a obținut de zece ori mai multe voturi ca el. Pe de altă parte, biletele pentru un eveniment „AI Matusada” ar fi reușit să „schimbe opțiunile” unor alegători, transmite Daily Mail.

foto: captură Daily Mail

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult