Tatăl lui are o avere de 19 miliarde de dolari, dar procurorii vor să-l închidă pentru 12 ani

Tatăl lui are o avere de 19 miliarde de dolari, dar procurorii vor să-l închidă pentru 12 ani
Publicat: 08/08/2017, 00:09

Lee și alți patru oficiali ai companiei Samsung sunt acuzați că ar fi donat sume mari de bani unei apropiate a președintelui Coreei de Sud în schimbul unor favoruri și a sprijinului guvernamental pentru un acord de fuziune între două subsidiare ale companiei.

Procurorii cer 12 ani de închisoare pentru Lee, care este acuzat și de spălare de bani și ascundere de active în străinătate, zece ani pentru trei alți trei inculpați și șapte ani pentru ultimul acuzat.

Pe de altă parte, Lee a susținut săptămâna trecută că nu a avut niciun rol în luarea deciziilor în cadrul grupului Samsung și „în mare parte a ascultat ceilalți directori”.

Avocații săi au declarat că acuzațiile sunt nefondate, iar inculpații nu au cerut niciodată ceva în schimbul banilor donați.

Verdictul ar urma să fie anunțat în cursul acestei luni.

Lee Jae-Yong, în vârstă de 49 de ani, a preluat conducerea Samsung după ce tatăl său,Lee Kun-Hee, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu o avere de aproape 19 miliarde de dolari, potrivit Forbes, a fost forțat să se retragă în urma unui atac de cord suferit în anul 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase