Tatăl lui Hayat Boumeddiene, despre cea mai căutată femeie din Franța: „Nu știu dacă este moartă sau vie”

Tatăl lui Hayat Boumeddiene, despre cea mai căutată femeie din Franța: „Nu știu dacă este moartă sau vie
Publicat: 12/01/2015, 13:23

„Este fiica mea”, a spus Mohamed Boumeddiene, în momentul în care a mers la poliție, după ce a văzut fotografia lui Hayat la televizor. Soțul femeii, teroristul Amedy Coulibaly, a ucis mai întâi o polițistă și apoi patru ostatici într-un magazin evreiesc din Paris, scrie Daily Mail.

Boumeddiene s-a declarat șocat de presupusa implicare a fiicei sale în atacurile teroriste care au zguduit Parisul. Potrivit unor surse, aceasta ar fi părăsit Franța și a ajuns în Siria.

Vecinii tatălui lui Hayat au declarat că bărbatul s-a închis în apartamentul său, și-a deconectat telefonul și a început să plângă și să spună: „Nu știu dacă este moartă sau vie”.

„S-a rugat vineri la moschee și apoi a mers la poliție. El a luat această decizie după ce a văzut fotografia fetei sale la televizor”, a spus unul dintre prietenii lui Mohamed Boumeddiene.

Boumeddiene, de meserie șofer, a declarat în fața polițiștilor că nu a știut nimic despre planurile fiicei sale. Bărbatul a răspuns unor întrebari, după care a plecat acasă.

Poliția franceză a precizat că Hayat, în vârstă de 26 de ani, este „înarmată și periculoasă”. Soțul ei, Amedy Coulibaly, în vârstă de 32 de ani, a făcut parte din aceeași celulă teroristă ca și frații Kouachi – Cherif (32 de ani) și Said (34 de ani), care au ucis 12 persoane la sediul revistei franceze de satiră Charlie Hebdo.

Oamenii legii susțin că Boumeddiene a fost implicată în planificarea și coordonarea atacurilor teroriste, după ce înregistrările telefonice au arătat că, anul trecut, tânăra a discutat de peste 500 de ori cu Izzana, soția teroristului Cherif Kouachi.

Potrivit informațiilor autorităților, aceasta i-ar fi ajutat pe teroriști să obțină armele folosite în atacurile sângeroase din Franța. Chiar dacă relația dintre Mohamed și fiica sa a fost rece în ultimii ani, cei doi se împăcaseră recent. Anul trecut, Mohamed a luat-o pe Hayat de la aeroport, la întoarcerea acesteia dintr-un pelerinaj la Mecca.

Hayat s-a născut în Villiers-sur-Marne, o suburbie din apropierea Parisului, într-un apartament modest. Mama lui Hayat a murit pe când aceasta avea șase ani și fata a ajuns în plasament, alături de cei șase frați ai săi.

Femeia l-a întâlnit pe Coulibaly în Juvisy-sur-Orge, în sud-estul Parisului. Bărbatul a ajuns în atenția poliției pe vremea când era adolescent și a fost condamnat pentru posesia de droguri și câteva furturi.

Cuplul a locuit într-un apartament din Bagneux, o suburbie săracă din Paris, iar vecinii i-a descris ca fiind „liniștiți și normali”. Coulibaly s-a întâlnit cu Cherif Kouachi între 2005 și 2006, pe vremea când erau în închisoarea din Fleury-Merogis, situată în sudul Parisului. Între timp, Boumeddiene a devenit mai devotată prietenului ei și a început să poarte straiele tradiționale islamice. Hayat și-a pierdut locul de muncă după ce a refuzat să renunțe la văl.

Cuplul s-a căsătorit în cadrul unei ceremonii religioase în 2009. Când Boumeddiene a fost interogată în 2010 de ofițerii antitero cu privire la implicarea lui Coulibaly în eliberarea din închisoare a teroristului Smain Ait Ali Belkacem, aceasta a refuzat să condamne atacurile teroriste comise de Al-Qaeda.

Inițial, autoritățile au spus că Hayat a fost alături de Coulibaly în timpul atacului asupra magazinului evreiesc din Paris. Poliția a precizat apoi că femeia a fost văzută de autoritățile turce în timp ce se deplasa spre Siria, în data de 8 ianuarie, ziua în care Coulibaly a ucis o polițistă.

Polițiștii au arestat-o pe soția lui Cherif Kouachi pentru implicarea în atacurile teroriste de la Paris, dar au eliberat-o sâmbătă. Aceasta a prezentat o declarație în care condamna atrocitățile, susținând totodată că nu a știut nimic despre planurile soțului ei.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trei femei s-au infectat cu HIV după ce au apelat la Terapia Vampir! Aceasta este...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Devine interzis în România! Anunțul făcut de Guvern: Am interzis prin ordin
WhatsApp nu mai oferă gratuit o funcție importantă. Utilizatorii, obligați să facă abonament
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro