Te vaccinezi anti-COVID-19 și primești o vacă. Ofertă inedită pentru thailandezi

Te vaccinezi anti-COVID-19 și primești o vacă. Ofertă inedită pentru thailandezi
Te vaccinezi anti-COVID-19 și primești o vacă. Ofertă inedită pentru thailandezi / Foto: Pixabay.com
Publicat: 21/05/2021, 12:27

O localitate din nordul Thailandei a lansat o campanie inedită prin care dorește să-i atragă pe cetățeni la vaccinare: aceștia pot câștiga o vacă vie pe săptămână, timp de un an.

Începând cu luna viitoare, fericitul câștigător vaccinat împotriva COVID, din localitatea Mae Chaem, provincia Chiang Mai, va fi ales săptămânal și va primi o vacă în valoare de 10.000 bahți (318,78 dolari), scrie CNN.

Campania va dura 24 de săptămâni și a fost primită cu entuziasm de cei 43.000 de locuitori ai așezării.

Sătenii vor vacile, se vor vaccina

„A crescut numărul celor vaccinați de la câteva sute la câteva mii”, au anunțat autoritățile.

„Sătenii preferă vacile. Le pot vinde pentru bani”, a declarat Boonlue Thamtharanurak, administratorul localității respective.

Peste 4.000 de oameni s-au înscris pentru a se vaccina anti-COVID. Vaccinările încep în 7 iunie.

Aur, reduceri, bani, pentru cei vaccinați

Alte orașe din Thailanda le oferă lanțișoare de aur, cupoane de reduceri sau chiar bani celor care se vaccinează anti-COVID!

Cel puțin 1,64 milioane de oameni din populația de 66 milioane locuitori a Thailandei au fost deja imunizați cu prima doza de vaccin anti-COVID. De asemenea, peste 7 milioane s-au înregistrat pentru a fi imunizați.

Thailanda a fost grav afectată de pandemia de COVID, cu 119.585 cazuri și 703 decese înregistrate în ultimele două luni.

România, la polul opus: Parlamentul a votat ca oamenii vaccinați să nu aibă o zi liberă

Românii care se vor vaccina nu vor beneficia de o zi liberă din partea angajatorului, prin lege. Proiectul USR PLUS a fost respins luni, de Senat. Inițiativa propusă de USR PLUS a primit 64 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”. De asemenea, au existat și patru abțineri.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase