Teddy, mama tuturor furtunilor tropicale, s-a format în Atlantic și se îndreaptă spre America! Alarmă pe toată Coasta de Est!

Teddy, mama tuturor furtunilor tropicale, s-a format în Atlantic și se îndreaptă spre America! Alarmă pe toată Coasta de Est!
Teddy, mama tuturor furtunilor tropicale, s-a format în Atlantic și se îndreaptă spre America! Alarmă pe toată Coasta de Est! / Sursa FOTO: https://pixy.org
Publicat: 14/09/2020, 15:49

S-a dat alarma pe toată Coasta de Est după ce Teddy, mama tuturor furtunilor tropicale, s-a format în Atlantic și se îndreaptă spre America! Avertizările meteorologilor au început să curgă, iar lumea deja ia în serios varianta relocării în alte zone sigure.

Specialiștii de la Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite (NHC) au prognozat că furtuna tropicală Teddy se va transforma într-un uragan puternic până la mijlocul acestei săptămâni.

Furtuna Teddy a fost localizată la circa 1.785 de kilometri vest de Insulele Capului Verde şi este însoţită de vânturi cu viteze de până la 65 de kilometri pe oră. Conform prognozei NHC, ar urma să se îndrepte în direcţia vest-nord-vest timp de una sau două zile înainte să-şi schimbe direcţia către nord-vest. Pe de altă parte, o altă depresiune tropicală, cea de-a 21-a de la începutul sezonului, s-a format la circa 535 de kilometri vest-nord-vest de Insulele Capului Verde şi se aşteaptă să fie de scurtă durată, potrivit centrului de prognoză cu sediul în Miami.

Uraganul Laura a făcut prăpăd în Golful Mexic

America are parte de un 2020 infernal. Nu mai departe de luna trecut uraganul Laura, catalogat ca fiind cel mai puternic din ultimii 160 de ani, a lovit țărmul statului Louisiana, în Golful Mexicului. Specialiștii în meteorologie au spus că niciodată n-au mai întâlnit o asemenea furtună, care imediat a urcat la nivelul 4 din 5! Rafalele de vânt au spulberat coasta, având viteze care, pe alocuri, au depășit 240 km/h!

Orașul Cameron a fost pur și simplu măturat de uraganul Laura, imaginile prezentate de televiziunea CNN arătând ce înseamnă o localitate în ruine.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase