Teroristul căutat pentru atacurile din Paris a cumpărat zece detonatoare chiar din capitala Franței, înainte de atentate

Redactor:
Valentin Vidu
Teroristul căutat pentru atacurile din Paris a cumpărat zece detonatoare chiar din capitala Franței, înainte de atentate
Salah Abdeslam, căutat în prezent pentru participare la atacurile de la Paris, a cumpărat aproximativ zece detonatoare electrice de la o firmă de pirotehnie din regiunea pariziană, relatează Le Parisien în ediția electronică de sâmbătă.

Potrivit ziarului, Abdeslam, care este suspectat că a participat la organizarea atacurilor de la 13 noiembrie și care se află în continuare în libertate, a fost în septembrie la o firmă de pirotehnie cu sediul la Saint Ouen l”Aumône (Val-d”Oise) pentru a cumpăra detonatoare electrice.

Informația a fost confirmată de către mai multe surse apropiate dosarului, precizează Le Parisien.

Abdeslam s-a informat în legătură cu eficiența acestor detonatoare și a cumpărat aproximativ zece, scrie ziarul.

Administratorul societății este cel care a alertat serviciile de securitate după atacurile comise pe 13 noiembrie la Paris și Saint-Denis, soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți, în urma difuzării fotografiei și numelui presupusului terorist.

El și-a amintit de Abdeslam, al cărui comportament l-a „intrigat” din cauza insistenței asupra fiabilității dispozitivului.

Ca dovadă a identității sale, Salah Abdeslam, care nu era căutat în Franța la acea vreme, și-a lăsat permisul de conducere la artificier, precizează Le Parisien.

Inchide