The New York Times: Donald Trump aproape nu a plătit impozit pe venit în anii de dinaintea câștigării alegerilor prezidențiale

Redactor:
Andrei Vacaru
The New York Times: Donald Trump aproape nu a plătit impozit pe venit în anii de dinaintea câștigării alegerilor prezidențiale

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, ar fi plătit doar 750 de dolari sub formă de impozit pe venituri în 2016 și 2017 (impozite aferente anilor 2015 și 2016, n. red.), după ce a raportat pierderi substanțiale ale companiilor sale.

Informația a fost publicată de cotidianul The New York Times, care citează datele autorității fiscale americane, informează Reuters.

În cadrul unui material pe care Trump l-a descris ca fiind „fake news” (știre falsă, n. red.), jurnaliștii de la The New York Times susțin că Trump nu a plătit impozit pe venit în 10 din cei 15 ani dinainte de 2017, cu toate că a obținut 427,4 milioane de dolari până în 2018 din reality show-ul său și din alte contracte.

Informațiile, care nu aveau caracter public, au fost publicate cu puțin timp înaintea alegerilor prezidențiale din Statele Unite, care au loc pe 3 noiembrie și la care candidează Trump și democratul Joe Biden.

Liderul senatorilor democrați, Chuck Schumer, l-a ironizat pe Twitter pe actualul președinte, făcând apel la americani să ridice mâna dacă au plătit mai multe taxe federale decât Trump.

Trump respinge acuzațiile

În cadrul unei conferințe de presă susținută la Casa Albă, Donald Trump a explicat că nu a publicat informațiile fiscale ale companiilor sale deoarece acestea sunt în mijlocul unui audit financiar.

În cadrul unui comunicat transmis către The New York Times, Alan Garten, un avocat din cadrul Trump Organization, a declarat că Donald Trump a plătit milioane de dolari sub formă de taxe în ultimii zece ani, dar nu a dat detalii cu privire la sumele plătite de Trump sub formă de impozit pe venit.

Reuters notează că Donald Trump a refuzat în mod repetat să își facă publice datele fiscale, ceea ce nu s-a întâmplat în general până acum în cazul candidaților la alegerile prezidențiale.

În acest moment, Trump se luptă în instanță cu Procuratura din New York și cu congresmenii democrați, care au cerut să aibă acces la datele sale fiscale.

The New York Times susține că Trump a reușit să plătească atât de puține impozite după ce a raportat pierderi uriașe ale imperiului său financiar. Astfel, acesta ar fi raportat pierderi de 47,4 milioane de dolari în 2018, cu toate că ar fi avut venituri de cel puțin 434,9 milioane de dolari.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Câți bani câștigă cel mai bogat cioban din România. Averea colosală pe care i-a lăsat-o...
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Avertismentul Greenpeace: Apa contaminată de la Fukushima ar putea schimba ADN-ul uman
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Imagini cu Mihaela Rădulescu, de pe vremea când avea 30 de kg în plus! Cum...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
ȘOC! Ce a găsit o femeie din Argeș într-o parcare. Poliția i-a BĂTUT la ușă...
”Modelul suedez” ar putea fi aplicat în România. Ce măsuri șocante implică asta
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
De la 7 kilograme de nucă şi o cergă, la cel mai mare procesator cu...
Inchide