The New York Times | Trump, furios pe sursele care au dezvăluit informații despre conversația cu Zelenski: Spionii erau pedepsiți „altfel”

The New York Times | Trump, furios pe sursele care au dezvăluit informații despre conversația cu Zelenski: Spionii erau pedepsiți „altfel
Publicat: 26/09/2019, 21:57

Donald Trump este revoltat că persoane din cadrul instituțiilor au furnizat informațiile unui activist pentru integritate care a formulat o reclamație la adresa lui, catalogând drept „compromisă” presa care a dezvăluit acest caz.

„Vreau să știu cine este persoana care i-a dat activistului pentru integritate informațiile, deoarece este aproape un spion”, a declarat Donald Trump joi în timpul unei întâlniri cu funcționarii Misiunii SUA la Națiunile Unite.

„Știți ce făceam în vremurile în care eram deștepți cu spionii și trădarea, nu? Gestionam lucrurile puțin altfel decât acum”, a precizat Donald Trump, conform NYT.

Un activist pentru integritate a făcut sesizări la Departamentul Justiției și la Congres despre conținutul conversației pe care Donald Trump a avut-o în iulie cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. În sesizare, activistul a declarat că a primit informațiile de la oficiali din cadrul Administrației de la Washington.

Președintele SUA, Donald Trump, i-a cerut în mod repetat omologului său din Ucraina, Volodimir Zelenski, să lanseze o investigație care să vizeze activități ale fostului vicepreședinte Joseph Biden și ale fiului acestuia, Hunter Biden, arată stenograma conversației, prezentată de Casa Albă. „Sunt multe discuții despre fiul lui Biden, că Biden a oprit o acțiune de investigare și multă lume vrea să afle despre acest lucru, deci orice puteți face împreună cu procurorul general ar fi minunat. Biden s-a lăudat că a oprit ancheta, deci, dacă ați putea să verificați. Mie mi se pare oribil”, i-a spus Donald Trump lui Volodimir Zelenski, potrivit stenogramei convorbirii, prezentată miercuri de Președinția SUA.

Volodimir Zelenski a răspuns: „Chiar voiam să vă spun despre procuror. În primul rând, înțeleg și cunosc foarte bine situația. Dat fiind că avem majoritate absolută în Parlament, viitorul procuror general va fi sută la sută omul meu, candidatul meu, va fi aprobat de Parlament și vom începe cu un nou procuror în septembrie. Va verifica situația, mai ales cea a companiei pe care ați menționat-o (…)”.

Donald Trump a insistat: „Vor trebui verificate anumite lucruri. Îi voi spune domnului Giuliani să vă sune, îi voi cere și procurorului general Barr să vă sune și vom verifica totul. Sunt sigur că veți rezolva. Am auzit că procurorul a fost tratat foarte rău și că a fost un procuror foarte corect, deci succes în toate. Economia dumneavoastră se va îmbunătăți din ce în ce mai mult, pot anticipa. Aveți multe resurse. Este o țară măreață. Am mulți prieteni ucraineni, sunt oameni incredibili”.

La finalul conversației, Donald Trump a declarat: „Bun, vă mulțumesc foarte mult și apreciez. Îi voi pune pe Rudy și pe procurorul general Barr să vă sune. Mulțumesc. Oricând veți vrea să veniți la Casa Albă, mă puteți suna. Să ne dați o dată și rezolvăm. Aștept să vă văd”.

Stenograma conversației are unele paragrafe clasificate.

Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, a anunțat marți seară lansarea unei investigații parlamentare care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump. „Săptămâna aceasta, președintele Donald Trump a recunoscut că i-a cerut președintelui Ucrainei să comită acțiuni care să îl ajute pe el din punct de vedere politic. Prin urmare, Camera Reprezentanților inițiază astăzi o anchetă oficială în sensul demiterii. Le cer celor șase comisii să demareze investigațiile sub această umbrelă”, a declarat Nancy Pelosi. „Președintele trebuie tras la răspundere. Nimeni nu este mai presus de lege”, a subliniat Pelosi.

Camera Reprezentanților din SUA a cerut oficial Casei Albe prezentarea stenogramei conversațiilor președintelui Donald Trump cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelenski. Comisiile pentru Informații, Supraveghere și Afaceri Externe din Camera Reprezentanților au trimis marți o scrisoare oficială Președinției SUA prin care cer transmiterea stenogramelor conversațiilor lui Donald Trump, pe fondul suspiciunilor că acesta ar fi cerut Ucrainei investigarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA. „Dacă recentele informații apărute în presă sunt adevărate, înseamnă că președintele a discutat cu un lider străin despre investigații care să îl vizeze pe un adversar politic în scrutinul din SUA. Aceasta este definiția abuzului de putere în mod corupt”, se arată în scrisoare.

Donald Trump a denunțat anunțul lui Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților, privind ancheta care ar putea conduce la demitere, apreciind că este vorba de un act de „hărțuire prezidențială”. „O zi atât de importantă la Națiunile Unite, atât de multă muncă și atât de mult succes, iar democrații au ruinat-o și au discreditat-o intenționat cu știri despre mizeria vânătorii de vrăjitoare. Foarte rău pentru țara noastră. Pelosi, Nadler, Schiff și, desigur, Maxine Waters! Vă vine să credeți? Nu au văzut deloc nicio stenogramă. Vânătoare de vrăjitoare totală! Hărțuire prezidențială”, a reacționat Donald Trump prin Twitter.

Brad Parscale, directorul echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, a catalogat drept „neinspirată” decizia lui Nancy Pelosi. „Democrații au deschis oficial drumul pentru o victorie imensă a lui Donald Trump”, a spus Parscale.

Foto: Hepta

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?